Nordisk fulltreffer

Nå kan Merete Bø føye nok en tittel til samlingen. Vår mest lovende kvinnelige vinkelnerfunn noen sinne er nemlig nordisk mester.

Merete Bø (31), vinkelner på Bagatelle i Oslo, har demonstrerte den bratteste suksesskurven vi noen gang har sett blant norske vinkelnere. Med unntak av sin kollega Robert Lie. Men så har Bø akkurat startet sin konkurransekarriere. I løpet av et halvår har hun sikret seg norgesmestertittelen og er nå altså også nordisk mester.

Det var den 2. juli i Stavanger under Bocuse d'Or Europa 2008 at årets nordiske mesterskap fant sted, og hvor Bø slo ut to langt mer rutinerte svensker i finalen, Søren Pollenius og Susann Berglund-Krantz. De tre finalistene hadde kvalifisert seg etter innledende runder med praktiske øvelser samt en teoretisk prøve hvor til sammen ni nordiske kandidater deltok.

Hårfin margin
Finalen bød på blindsmaking hvor målet er å beskrive to viner så detaljert som mulig samt fem brennevin hvorav et glass til en forandring inneholdt et øl. Videre sette viner til en meny med gjester ved bordet. Dekantere vin og rette feil i vinkart samt håndtere vanskelige gjester. I det hele tatt en veldig (?) vanlig arbeidssituasjon!

Bø vant med hårfin margin foran Pollenius som gjorde et par "fatale" feil, men juryen som bestod av presidentene i de fem nordiske landene med norske Robert Lie som hoveddommer, var unisone i sin dom: Bø er best.

Klar for seier
Selv er hun strålende fornøyd med resultatet: - Jeg hadde veldig lyst til å vinne denne gangen og forberedte meg godt. Etter at jeg kom til semifinalen og dermed ble en av de ti beste i EM i mai, bestemte jeg meg for å satse skikkelig foran nordisk. Men jeg var likevel veldig usikker etter de innledende rundene, og ble derfor lettere sjokkert, men selvsagt veldig glad for å bli plukket ut som finalist.

Neste viktige internasjonale sommelierkonkurranse er VM i 2010. Ser vi Bø på pallen der?

Foto: Roger Kolbu

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen