Nordisk matdiplom til Hotel Arctic på Grønland

Ny Nordisk Mat-diplomet tildeles i år Hotel Arctic på Grønland. Vinneren får et hedersdiplom og en pengesum på 100 000 danske kroner.

Hedersdiplomet deles ut innenfor rammen for Nordisk ministerråds program Ny Nordisk Mat. Sju kandidater konkurrerte om hedersdiplomet i år, under temaet kultur og design koblet til mat og matkultur.

Totalopplevelse
Hotel Arctic, som ligger i Ilulissat ved den fredede isfjorden, har i mange år integrert kunst og kultur i totalopplevelsene hotellet ønsker å gi gjestene sine. Restaurantens menyer er preget av grønlandske råvarer, og innredningen av nordisk design og grønlandsk kunst.

Gjestene blir dessuten underholdt med grønlandsk musikk og dans. Nærheten til isfjorden inngår sammen med lyset og været som naturlige elementer i hotellets daglige liv - et bevisst samspill mellom mat, kultur og natur, alt av nordisk opprinnelse.

Ny kjøkkensjef
Hotellet arbeider løpende med temaet "Smaken av Norden skal ut i verden", og i forbindelse med at hotellet feirer sitt 25-årsjubileum tiltrer mesterkokken Jeppe Ejvind Nielsen som ny kjøkkensjef.

- Vi er veldig stolte over denne anerkjennelsen av arbeidet vårt. Prisen er både en klapp på skulderen og en oppmuntring til å videreføre utviklingen og ambisjonsnivået, sier Erik Bjerregaard, hotelldirektør for Hotel Arctic.

Formålet med hedersdiplomet er å hedre og støtte en organisasjon eller person som har gjort en spesiell innsats for å fremme, utvikle og synliggjøre verdiene og potensialet som ligger i nordiske matvarer og nordisk matkultur.

For tredje gang
Diplomet deles nå ut for tredje gang. Tidligere vinnere er Ishotellet i Jukkasjärvi i Sverige (2007) og grønnsakforetaket Kasvis Galleria i Kuopio i Finland (2008).

Ny Nordisk Mat ble lansert av Nordisk ministerråd høsten 2006. Programmet skal fremme nordisk matkultur og gastronomi samt design og turisme koblet til mat. Det nåværende programmet, som har fått svært positiv respons, tar slutt ved årsskiftet. De nordiske ministrene for blant annet næringsmiddelspørsmål har imidlertid bestemt at programmet skal få en videreføring.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen