Nordisk Mesterskap i teatersetting

Culinary Stavanger 08 byr på mange godbiter til sommeren. Som en del av storhusholdningsmessen Buffet er en helt egen faghall tilegnet vin og andre drikkevarer.
Redaksjonen
23 April 2008 - 16:00

Organiseringen av hallen, som har fått navnet Sommelier Arena, er et samarbeid mellom Buffet og Norsk Vinkelnerforening.
 
Norsk Vinkelnerforening vil sørge for at det Nordiske Mesterskapet for sommelierer blir et skikkelig publikumsevenementet.
 
Tirsdag 1. juli går innledende runder (semifinaler) av stabelen med fokus på teori, mens 2. juli fra klokken 11.00 til 15.00 åpnes det som nærmest kan sammenlignes med en teaterscene.
 
Reell situasjon
Finalistene i mesterskapet vil bli konfrontert med en reell restaurantsituasjon. Gjestene setter vinkelnerne på prøve, kanskje litt mer enn en vanlig restaurantgjest ville tillate seg.
 
Scenen for mesterskapet vil ligge midt i Sommelier Arena, og vil bygges om slik at den nærmest ligner en restaurant med plass til publikum.
 
Dermed kan tilskuerne følge de tre finalistene gjennom de ulike oppgavene de blir tildelt. For å gjøre det hele litt ekstra vanskelig skal det hele presenteres på engelsk. Blant dommerne finnes flere av Skandinavias fremste vinkjennere.
 
Yrende liv
I løpet av de tre dagene storhusholdningsmessen Buffet arrangeres vil det være yrende liv i Sommelier Arena. Hver dag vil besøkende ha muligheten til å delta i "Vin Masterclasses". Disse holdes av produsenter og importører med ulike produkter, områder eller produsenter som tema.
 
På inntill 850 kvadratmeter vil importører og vinprodusenter ha sine utstillingsområder hvor det gis mulighet til å smake på nyheter, og hente inspirasjon til både vinkart og andre drikkevarer i egen restaurant eller hotell.
 
Unikt
Sommelier arena blir også en unik mulighet til å knytte nye kontakter, møte gamle kjente og være med på et vin- og matarrangement Norge ikke har hatt tidligere. Utstillere ventes fra de fleste områder som berører sommelierer og servitører. Fokuset vil ligge på vin og brennevin men også vann, kaffe, te og utstyr knyttet til restaurantdrift vil være representert.
 
- Dette er første gang et slik internasjonalt arrangement går av stabelen innenfor vinsektoren her i Norge, og vi tar sikte på å gjøre både det nordiske mesterskapet og hele Sommelier Arena til en unik møteplass for fagmiljøet, sier Ken Canaiolo Engebretsen i Norsk Vinkelnerforening.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her