Nordisk Mesterskap i teatersetting

Culinary Stavanger 08 byr på mange godbiter til sommeren. Som en del av storhusholdningsmessen Buffet er en helt egen faghall tilegnet vin og andre drikkevarer.
Redaksjonen
23 April 2008 - 16:00

Organiseringen av hallen, som har fått navnet Sommelier Arena, er et samarbeid mellom Buffet og Norsk Vinkelnerforening.
 
Norsk Vinkelnerforening vil sørge for at det Nordiske Mesterskapet for sommelierer blir et skikkelig publikumsevenementet.
 
Tirsdag 1. juli går innledende runder (semifinaler) av stabelen med fokus på teori, mens 2. juli fra klokken 11.00 til 15.00 åpnes det som nærmest kan sammenlignes med en teaterscene.
 
Reell situasjon
Finalistene i mesterskapet vil bli konfrontert med en reell restaurantsituasjon. Gjestene setter vinkelnerne på prøve, kanskje litt mer enn en vanlig restaurantgjest ville tillate seg.
 
Scenen for mesterskapet vil ligge midt i Sommelier Arena, og vil bygges om slik at den nærmest ligner en restaurant med plass til publikum.
 
Dermed kan tilskuerne følge de tre finalistene gjennom de ulike oppgavene de blir tildelt. For å gjøre det hele litt ekstra vanskelig skal det hele presenteres på engelsk. Blant dommerne finnes flere av Skandinavias fremste vinkjennere.
 
Yrende liv
I løpet av de tre dagene storhusholdningsmessen Buffet arrangeres vil det være yrende liv i Sommelier Arena. Hver dag vil besøkende ha muligheten til å delta i "Vin Masterclasses". Disse holdes av produsenter og importører med ulike produkter, områder eller produsenter som tema.
 
På inntill 850 kvadratmeter vil importører og vinprodusenter ha sine utstillingsområder hvor det gis mulighet til å smake på nyheter, og hente inspirasjon til både vinkart og andre drikkevarer i egen restaurant eller hotell.
 
Unikt
Sommelier arena blir også en unik mulighet til å knytte nye kontakter, møte gamle kjente og være med på et vin- og matarrangement Norge ikke har hatt tidligere. Utstillere ventes fra de fleste områder som berører sommelierer og servitører. Fokuset vil ligge på vin og brennevin men også vann, kaffe, te og utstyr knyttet til restaurantdrift vil være representert.
 
- Dette er første gang et slik internasjonalt arrangement går av stabelen innenfor vinsektoren her i Norge, og vi tar sikte på å gjøre både det nordiske mesterskapet og hele Sommelier Arena til en unik møteplass for fagmiljøet, sier Ken Canaiolo Engebretsen i Norsk Vinkelnerforening.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her