Nordisk Mesterskap i teatersetting

Culinary Stavanger 08 byr på mange godbiter til sommeren. Som en del av storhusholdningsmessen Buffet er en helt egen faghall tilegnet vin og andre drikkevarer.

Organiseringen av hallen, som har fått navnet Sommelier Arena, er et samarbeid mellom Buffet og Norsk Vinkelnerforening.
 
Norsk Vinkelnerforening vil sørge for at det Nordiske Mesterskapet for sommelierer blir et skikkelig publikumsevenementet.
 
Tirsdag 1. juli går innledende runder (semifinaler) av stabelen med fokus på teori, mens 2. juli fra klokken 11.00 til 15.00 åpnes det som nærmest kan sammenlignes med en teaterscene.
 
Reell situasjon
Finalistene i mesterskapet vil bli konfrontert med en reell restaurantsituasjon. Gjestene setter vinkelnerne på prøve, kanskje litt mer enn en vanlig restaurantgjest ville tillate seg.
 
Scenen for mesterskapet vil ligge midt i Sommelier Arena, og vil bygges om slik at den nærmest ligner en restaurant med plass til publikum.
 
Dermed kan tilskuerne følge de tre finalistene gjennom de ulike oppgavene de blir tildelt. For å gjøre det hele litt ekstra vanskelig skal det hele presenteres på engelsk. Blant dommerne finnes flere av Skandinavias fremste vinkjennere.
 
Yrende liv
I løpet av de tre dagene storhusholdningsmessen Buffet arrangeres vil det være yrende liv i Sommelier Arena. Hver dag vil besøkende ha muligheten til å delta i "Vin Masterclasses". Disse holdes av produsenter og importører med ulike produkter, områder eller produsenter som tema.
 
På inntill 850 kvadratmeter vil importører og vinprodusenter ha sine utstillingsområder hvor det gis mulighet til å smake på nyheter, og hente inspirasjon til både vinkart og andre drikkevarer i egen restaurant eller hotell.
 
Unikt
Sommelier arena blir også en unik mulighet til å knytte nye kontakter, møte gamle kjente og være med på et vin- og matarrangement Norge ikke har hatt tidligere. Utstillere ventes fra de fleste områder som berører sommelierer og servitører. Fokuset vil ligge på vin og brennevin men også vann, kaffe, te og utstyr knyttet til restaurantdrift vil være representert.
 
- Dette er første gang et slik internasjonalt arrangement går av stabelen innenfor vinsektoren her i Norge, og vi tar sikte på å gjøre både det nordiske mesterskapet og hele Sommelier Arena til en unik møteplass for fagmiljøet, sier Ken Canaiolo Engebretsen i Norsk Vinkelnerforening.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen