Nordiske landslag velger norsk porselen

Nordiske landslag velger norsk porselen

Kokkelandslagene fra Sverige, Danmark, Finland og Island skal bruke porselen fra Figgjo.

Figgjo har de siste ukene signert avtaler som gjør selskapet til eneleverandør til alle nordiske deltakere på kokke-OL, Culinary World Cup og nasjonale mesterskap.
– Dette er en fantastisk anerkjennelse av Figgjo porselen, sier produktutviklingssjef på Figgjo Constance Gaard Kristiansen i en pressemelding.

I løpet av februar har Figgjo undertegnet eksklusive avtaler med samtlige kokkelandslag i Norden, i tillegg til organisasjonen Nordisk Kjøkkenchef Fédération (NKF). Avtalene gjør Figgjo til eksklusiv leverandør av porselen til alle kokkelandslagenes aktiviteter fram til 2016.

- Porselenet fra Norge henger med i trendene, mens svenske produsenter er mer opptatt av å beholde sin tradisjon, sier Conny Andersson, internasjonal kokkedommer og president i Svenska Kockers Förening, som står bak det svenske kokkelandslaget.

Uffe Nielsen, president i Nordisk Kjøkkenchef Fédération, legger vekt på at Figgjo ikke har satt ut produksjonen til Kina.

- Og uansett hvor vi kommer blant gourmetrestauranter i Norden, vet vi at Figgjo er der. Grunnen er først og fremst at de er i front når det gjelder design.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen