Nordmann til topps i Linie Award

Den 22 år gamle Even Ramsvik gikk av med seieren under Linie Award mandag kveld. Til daglig jobber han ved Gastronomisk Institutt i Oslo.
Redaksjonen
26 Oktober 2005 - 17:19

Vinnerretten besto av pannestekt piggvar med sprø rug og marg, grønnsaksterrin med fersk choucrout, smørposjert krabbe og jordskokkrem, blini med sild, potet og løk salat med sennep-pepperot aïoli, cornichons og ribbesjy med nøttesmør.

Juryformann Eyvind Hellstrøm og den glade vinner av Linie Awards 2005 Even Ramsvik.
- Denne retten sto seg best til akevitten, sa juryformann Eyvind Hellstrøm.

Ramsvik kan nå se fram til et to-ukers opphold på Regis Marcons tre-stjerne restaurant Auberg & Clos des Cimes i St. Bonnet utenfor Lyon i Frankrike.
2. plassen gikk til svenske Albin Wessman (24), som jobber på Restaurant Bon Lloc i Stockholm. Han valgte å lage en kald rett med nordiske smaker på laks, sjøkreps, østers og røkt ål.

De fem andre kokkene imponerte juryen med retter basert blant annet på torsk, kveite, klippfisk og kongekrabbe.

I fjor var det Jørgen Koldrup fra Kreativ Catering som gikk av med seieren i Linie Award.

Konkurransen ble arrangert av Arcus AS i samarbeid med Eksportutvalget for fisk, Gastronomisk Institutt og Grand Hotel.

Linie Award ble i år arrangert eksakt på dagen 200 år siden den første seilskuten krysset ekvator med akevitt om bord.

I løpet av tre hektiske timer skulle de seks nordiske finalistene vise juryen hva de kan få ut av norske råvarer fra havet som lar seg kombinere best med Linie Aquavit.

De seks utvalgte finalistene var:
• Roger Malmin, kjøkkensjef, Craig´s kjøkken (Norge)
• Even Ramsvik, Gastronomisk Institutt (Norge)
• Klas Lindberg, Ramkvilla Wärdshus (Sverige)
• Albin Wessman, Bon Lloc (Sverige)
• Anders Poulsen, souschef Pierre Andre (Danmark)
• Bo Ramsøe Lindegaard, kjøkkensjef Restaurant Kokkeriet (Danmark)

I juryen satt TV-kokkene Melker Anderson og Leila Lindholm fra Sverige og Nikolaj Kirk fra Danmark, Tom Victor Gausdal (sølvvinner Bocuse d´Or 2005 og kaptein for det norske kokkelandslaget), mesterkokk Eyvind Hellstrøm fra Bagatelle, og Norges eneste destillatør Halvor Heuch fra Arcus.

- Vi fikk inn svært mange gode søknader. Linie Award gir en unik mulighet for unge kokker til å markere seg og skaffe seg internasjonal erfaring fra et av verdens beste kjøkken, avslutter Hellstrøm.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken
Ukens drink

Liker ikke likør? Da har du ikke smakt denne drinken

Likør er en viktig ingrediens i mange drinker. I denne uhyre lettlagde oppskriften spiller den dessuten hovedrollen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en nydelig rett med breiflabb i dag
Dagens rett

By på en nydelig rett med breiflabb i dag

Det er sausen som gjør susen i denne oppskriften. Den gode smaken av søt sitrus matcher breiflabbens hummeraktige karakter veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe
Dagens rett

Så enkelt lager du en lekker blåskjellsuppe

I denne oppskriften er det kokosmelk og ingefær som gjær susen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til
Dagens rett
Posjert kylling med rotfrukter og urtesaus

Dette er en søndagsmiddag å glede seg til

Saftig kyllingkjøtt som «svømmer» på en seng av ferske smakfulle rotgrønnsaker er velegnet til å samle familien til en høstlig søndagsmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her