Nordmannen penest

Den norske deltakeren i VM i østersåpning, Espen Nytvedt fra Kastanjen i Oslo kom på en åttende plass under mesterskapet som hadde finale den 24. september i Galway, Irland. Men nordmannen skåret mest når det gjaldt å åpne og arrangere østersen på den mest presentable måten.

Som kjent er dette et vektig moment når totalpoengene telles opp. Aller best totalt sett var svenske Per Olofsson med tiden 2 minutter og 45 sekunder. Og Olofsson hadde færrest straffesekunder, så her var det snakk om høy grad av perfeksjon kombinert med hurtighet. Nytvedts tid endte på 4 min. 20 sek. og ble altså berømmet for å ha gjort seg flid med oppleggingen selv om han ble idømt 49 straffesekunder.

Og for unge Nytvedt var dette en stor opplevelse som frister til gjentakelse: - Jeg er svært godt fornøyd med innsatsen siden det er første gang og mine mye mer efrarne motstandere har vært med både 4 og 5 ganger før. Dessuten benyttes flatøsters som vi dessverre ikke ser for mye av her til lands, for de er av svært høy kvalitet, påpeker han.

I alt deltok 13 nasjoner i VM''et. Espen Nytvedt ble som kjent Norges representant etter å ha vunnet NM som gikk av stabelen den 3. september. Det var Irlands Turistkontor i samarbeid med Exact Reisebyrå som sørget å få norgesmesteren til VM-finalen i Galway hvor østers er en viktig næringsvei. Østersfestivalen som danner rammen rundt VM''et og som markerer åpningen av sesongen for flatøsters er en årlig seanse som begynte så tidlig som i 1954.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen