Nordmenn vil ha kveldsåpne pol

Ønsker likestilling med ølsalg, viser undersøkelse.

Nordmenn vil ha åpne Vinmonopol til 20.00 på hverdager og 18.00 på lørdager, viser en undersøkelse Respons Analyse AS har utført for Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF).

Over halvparten av de spurte ønsker samme åpningstider for Vinmonopolet og ølsalget i dagligvarebutikkene. I dag har kommunene adgang til å tillate ølsalg fram til klokken 20.00 på hverdager og klokken 18.00 på lørdager, mens Vinmonopolet stenger to timer tidligere i ukedagene og tre timer tidligere på lørdagen.

- Undersøkelsen viser at et klart flertall i befolkningen er for at åpningstidene på Vinmonopolet skal likestilles med åpningstidene for ølsalg, opplyser generalsekretær Ingunn Jordheim i Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

31 prosent av de spurte er negative til utvidede åpningstider.

- Det er i dag en bred folkelig støtte til vinmonopolordningen. Hvis denne støtten skal fortsette i framtiden, må Vinmonopolet kunne tilpasse seg økte krav fra forbrukerne, mener Jordheim.

VBF har i forbindelse med at Stortinget snart behandler endringer i alkoholloven, foreslått å endre åpningstidsbestemmelsene for Vinmonopolet.

Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget avgir innstilling om endringer i alkoholloven 29. mars.

Det er også et bredt politisk flertall i folket for å utvide åpningstidene på Vinmonopolet, viser undersøkelsen. Blant Arbeiderpartiets, Venstres, Høyres og Fremskrittpartiets velgere er det flertall for å utvide åpningstidene. VBF ber nå politikerne lytte til velgerne og innføre samme åpningstider for øl og vin.

1.005 personer svarte på den landsomfattende undersøkelsen, som ble utført i perioden 7. til 9. mars.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen