Nordmenn vil ha kveldsåpne pol

Ønsker likestilling med ølsalg, viser undersøkelse.
25 Mars 2011 - 18:10

Nordmenn vil ha åpne Vinmonopol til 20.00 på hverdager og 18.00 på lørdager, viser en undersøkelse Respons Analyse AS har utført for Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF).

Over halvparten av de spurte ønsker samme åpningstider for Vinmonopolet og ølsalget i dagligvarebutikkene. I dag har kommunene adgang til å tillate ølsalg fram til klokken 20.00 på hverdager og klokken 18.00 på lørdager, mens Vinmonopolet stenger to timer tidligere i ukedagene og tre timer tidligere på lørdagen.

- Undersøkelsen viser at et klart flertall i befolkningen er for at åpningstidene på Vinmonopolet skal likestilles med åpningstidene for ølsalg, opplyser generalsekretær Ingunn Jordheim i Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF) til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

31 prosent av de spurte er negative til utvidede åpningstider.

- Det er i dag en bred folkelig støtte til vinmonopolordningen. Hvis denne støtten skal fortsette i framtiden, må Vinmonopolet kunne tilpasse seg økte krav fra forbrukerne, mener Jordheim.

VBF har i forbindelse med at Stortinget snart behandler endringer i alkoholloven, foreslått å endre åpningstidsbestemmelsene for Vinmonopolet.

Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget avgir innstilling om endringer i alkoholloven 29. mars.

Det er også et bredt politisk flertall i folket for å utvide åpningstidene på Vinmonopolet, viser undersøkelsen. Blant Arbeiderpartiets, Venstres, Høyres og Fremskrittpartiets velgere er det flertall for å utvide åpningstidene. VBF ber nå politikerne lytte til velgerne og innføre samme åpningstider for øl og vin.

1.005 personer svarte på den landsomfattende undersøkelsen, som ble utført i perioden 7. til 9. mars.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her