Nordnorske matprodukter premieres

NHO Reiseliv Nord-Norge deler ut verdiskapingsprisen for Nord-Norges mest nyskapende matprodukt i 2007.

Det betyr at en nyskapende matbedrift i Nord-Norge kan få en ekstra pengesum på 25.000 kroner.
 
Kvalitetsvarer
Konkurransen er beregnet på nye, foredlede matretter som er produsert i landsdelen. Produktene må ha håndverksmessig kvalitet og egenart knyttet til region, råvarer, mattradisjoner og/eller smak.
 
Skal profilere
Konkurransen har som mål å stimulere til nyskaping, produktutvikling og bedriftsutvikling innenfor matsektoren i Nord-Norge og skal bidra til å profilere kvalitetsprodukter fra landsdelen.
 
Femte gang
Det er i år femte gang prisen deles ut, og i fjor gikk den til bedriften Arctic Rein og Vilt i Mo i Rana.
 
Kjøkkensjef Rune Harper fra Radisson SAS Tromsø og Kjøkkensjef Svein Jæger Hansen fra Rica Meyergården Hotell i Mo i Rana brukte produkter herfra da de hadde en mottagelse  under ski-VM.
 
Frist for påmelding er 1. september, og prisen vil bli delt ut under årets Arena Nord i Tromsø 19. - 20. september.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen