Tre av syv priser for beste vinliste til Norge - Aperitif.no
Tre av syv priser for beste vinliste til Norge
Foto: (Julie H. Amundsen)

Tre av syv priser for beste vinliste til Norge

Som ett av syv europeiske land stakk Norge av med hele tre av syv toppriser i Star Wine List sin finale i London.
20 Juni 2022 - 16:30

13. juni ble den internasjonale finalen av Star Wine List of the Year avholdt i London, vinnere fra syv forskjellige land konkurrerte om å vinne de internasjonale titlene. Selv om ikke alle land er representert, er det veldig sterkt av Norge å vinne tre av syv kategorier.

Representanter fra Star Wine List, Park Hotel Vossevangen, Territoriet, Skigaarden og president i Norsk VInkelnerforening Liora Levi Foto: Thomas Skovsende

I konkurranse med England, Australia, Danmark, Finland, Sverige og Østerrike, vant altså Norge tre priser. Den gjeveste prisen nemlig «Grand Prix» for beste store vinliste gikk til Park Hotel Vossevangen.

Les mer om Norges største vinkjeller her

Park Hotel Vossevangen har lenge hatt en av Norges største og beste vinkjellere. Kjelleren inneholder over 40.000 flasker og rundt 5000 titler. I 2017 begynte arbeidet med å få kjelleren godt organisert og til og utvikle seg til Nordens beste vinkjeller. Dette ble da godt bekreftet av Star Wine List da de vant den gjeveste prisen i London forrige uke.

I tillegg vant Skigaarden i Hemsedal prisen for beste musserendeliste, og Territoriet fikk en delt førsteplass for beste vinliste for vin på glass.

Skigaarden har en imponerende liste med musserende og spesielt champagne, med rundt 500 forskjellige champagner. Territoriet som holder til på Grünerløkka i Oslo, er en av Norges første vinbarer. Den er intim og koselig, og takket være Coravin kan du få nesten hele vinlisten på glass.

Prisutdelingen er en bekreftelse på at Norge blir bedre og bedre som mat- og vindestinasjon. Star Wine List er en anerkjent guide til Europas og verdens beste vinbarer og restauranter med stort vinfokus, guiden finnes nå i over 30 land

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Blåskjell er sommerdelikatesse nummer én. Her har du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med blåskjell

Blåskjell er sommerdelikatesse nummer én. Her har du oppskriftene

Ikke bare oppskrifter, men også fakta og tips samt selvsagt drikkeforslag .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Squashsuppe kan serveres varm eller kald - perfekt sommermat
Dagens rett
Squashsuppe med persille og hvitløk

Squashsuppe kan serveres varm eller kald - perfekt sommermat

Nå er sommer-squashen i butikkene og den er så søt og god at den må brukes ofte. Som i denne suppen som kan serveres varme eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Forsmak på ferien med hvitvin og rødvin fra Bosnia-Herzegovina
+
Ukens vin

Forsmak på ferien med hvitvin og rødvin fra Bosnia-Herzegovina

Vi snakker om druer du trolig ikke har hørt om, og viner du kanskje ikke har smakt før.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du vin til sommerens reker
+
Klubb
Ukens kombo - unike mat- og vinkombinasjoner

Slik velger du vin til sommerens reker

Endelig er sommeren her, og mange nyter lange, varme sommerkvelder med reker til middag, men hvilken vin passer egentlig best til reker?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Blåskjell er sommerdelikatesse nummer én. Her har du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med blåskjell

Blåskjell er sommerdelikatesse nummer én. Her har du oppskriftene

Ikke bare oppskrifter, men også fakta og tips samt selvsagt drikkeforslag .

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Squashsuppe kan serveres varm eller kald - perfekt sommermat
Dagens rett
Squashsuppe med persille og hvitløk

Squashsuppe kan serveres varm eller kald - perfekt sommermat

Nå er sommer-squashen i butikkene og den er så søt og god at den må brukes ofte. Som i denne suppen som kan serveres varme eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl i gryta
Dagens rett
Blåskjell med bayer

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl i gryta

Mørkt øl som bayer er en veldig god ingrediens til blåskjell - og selvsagt godt å drikke til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

En Italienskinspirert kyllinggryte smaker fortreffelig i juni
Dagens rett
Italiensk kyllinggryte

En Italienskinspirert kyllinggryte smaker fortreffelig i juni

Kylling og tomat er lett mat og selv om den er varm, er det et fint alternativ som søndagsmiddag i juni.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak deg gjennom Chablis med ny stjerneprodusent
Matkurs og vinkurs
Vinkurs 7. november i Oslo

Smak deg gjennom Chablis med ny stjerneprodusent

Romain og Damien Bouchard kommer til Norge for å fortelle om Chablis og presentere sine velrennomerte viner fra Domaine d’Enclos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Forsmak på ferien med hvitvin og rødvin fra Bosnia-Herzegovina
+
Ukens vin

Forsmak på ferien med hvitvin og rødvin fra Bosnia-Herzegovina

Vi snakker om druer du trolig ikke har hørt om, og viner du kanskje ikke har smakt før.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her