Norge på fjerdeplass i Milano

Norge og Christian Brenden mottok i går en velfortjent fjerdepremie i den prestisjetunge Bombay Sapphire Designer Glass Competition. Glasset til Brenden, Robinson Crusoe, var en av favorittene i den internasjonale kåringen.
Redaksjonen
15 April 2005 - 02:00

- Det har vært sinnsykt bra å være her nede, sier en glad Christian Brenden.
 
- Det russiske vinnerglasset var i en klasse for seg, noe alle var enige om. Ellers har det vært superproffe arrangementer og veldig god stemning her i Milano. Det gir fantastiske muligheter for en fersk student som meg å komme hit, treffe noen av verdens fremste designere og knytte verdifulle kontakter.
 
Førsteplassen gikk til russiske Alexej Sabirulov, andreplassen til Melody Sirman fra Belgia og tredjeplassen til Andrew Wolf fra USA.
 
Prisene i designkonkurransen ble overrakt fra Bombay Sapphire på den store internasjonale møbel- og designmessen i Milano. Dette var første gang Norge deltok i konkurransen om å designe det lekreste cocktailglasset. Konkurransen er åpen for studenter og unge designere med inntil fire års yrkeserfaring.
- Vi har god grunn til å være stolt av norsk design, vi ligger absolutt i toppsjiktet internasjonalt, kommenterer Marius Vesterby, som er markedssjef for Bombay Sapphire i Norge.
 
- Det er grunn til å glede seg over at vi gjør det så bra første året vi er med. Nå bretter vi opp skjorteermene for å forberede neste års konkurranse, sier en stolt Marius Vesterby.
 
Alle de 16 nasjonale vinnerne var til stede i Milano, da premier og diplomer ble delt ut torsdag 14. april. De 16 vinnerglassene var utstilt på standen, og det norske glasset, utformet av Hadeland Glassverk, fikk mange positive kommentarer, både for idé, design og håndverksmessig utforming. Glasset har fått navnet Robinson Crusoe fordi det er bygget opp med en forhøyning i midten - som ei øy - som fungerer som plattform for oliven eller cocktailbær.
 
Bombay Sapphire har som tradisjon å bruke internasjonalt anerkjente designere til å designe flasker, glass og reklamemateriell. En av disse er Marcel Wonders, som delte ut hovedprisene i Bombay Sapphire Designer Glass Competition 2005. En annen er Tom Dixon, som i år satt i juryen.
 
Christian Brenden konkurrerte mot nærmere 40 deltakere i den norske konkurransen, med finale i februar i år. Han er 31 år, gift, fra Oslo og studerer industridesign på Arkitektur- og Designhøyskolen i Oslo.
- Jeg jobber gjerne mer med glass, og håper at det er mulig å få satt Robinson Crusoe i produksjon. Det er mange som har spurt meg om det er mulig å få kjøpt det, avslutter Brenden.
 
Kilde: Coxit og Bacardi Norge

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her