Norge tok kokkegull

Kari Innerå, 24, tok gull under den internasjonale kokkekonkurransen Trophee Passion denne uken. Totalt 16 deltagere fra 16 nasjoner deltok, og Innerå var eneste jente - og den yngste av alle deltagerne.

Trophee Passion ble arrangert første gang i 2001 og er en av de største internasjonale konkurransene som arrangeres. Konkurransen gikk ut på å tilberede 2 retter på 5 timer, og Norsk kveite var hovedråvaren.

The expert
Dommerpanelet besto av Frankrikes fremste kokker og ble ledet av den verdensberømte kjøkkensjefen Pierre Gagnaire.
- Det er helt vanvittig, dommerne sa: "You are the expert" sier en glad Kari Innerå.

Kari Innerå arbeider til daglig ved Gastronomisk Institutt i Stavanger og har arbeidet der i snart to år.

Komet
- Hun er noe så sjelden som en ung kvinnelig kokkekomet sier Dag Terje Solvang, administrerende direktør ved Gastronomisk Institutt.

Tross sin unge alder har Kari Innerå utmerket seg som et av de virkelig store talentene innen faget. Hun har gode plasseringer fra samtlige nasjonale konkurranser de siste årene, og var også den eneste og yngste jenta noensinne til å konkurrere om å være Norges deltager til Bocuse d'Or.

Kari Innerå bor i Stavanger, men er født og oppvokst på Andørja i Troms.

Les mer om Kari Innerå her og få med deg fire av hennes flotte oppskrifter .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen