Norge vant OL

Norge presterte til gullnivå også med varmmaten i kokke-OL. Dermed ble det seier til slutt.
Redaksjonen
23 Oktober 2008 - 13:35

Det norske kokkelandslaget gikk helt til topps i kokke-OL i Erfurt i Tyskland, og det er første gang Norge vinner kokke-OL sammenlagt.
 
- Vi har jobbet systematisk med forberedelser i fire år nå. I det siste har vi hatt mange helgesamlinger med lange dager og netter, sier manager Sven Erik Renaa til byrået Newswire.
 
Kokkene på det norske laget er regjerende verdensmestere fra VM i Luxemburg i 2006, men forrige OL var det Sverige som vant. 32 nasjoner deltok i årets konkurranse.

- Vi har terpet mye på konkurransesituasjonen og fokusert på gode smaker. Og under konkurransen fungerte laget optimalt. Alt satt i fingrene, sier Renaa.

Norge tok også gull i enkeltkategoriene varmmat og matkunst.
Også Danmark har oppnådd gullnivå i alle konkurranser.
 
- Det er denne poengberegningen som gjør OL så ulidelig spennende, sier Renaa.
 
Natten gjennom
De norske kokkene forberedte seg til varmmatkonkurransen gjennom hele natt til onsdag. Fra klokken 12 serverte de menyen til 110 gjester. Blant gjestene satt dommerne, som tidligere hadde inspisert tilberedningen av maten.
 
Det norske laget serverte lettrøkt og bakt norsk fjordørret til forrett, norsk lam med steinsopp og pepperrot til hovedrett.
 
Desserten var en høstlig kreasjon med blant annet karamellmousse og solbærkompott.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan også en burger serveres
Dagens rett

Slik kan også en burger serveres

En skikkelig saftig burger med frisk paprikasalsa er dagens lille fristelse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her