Norges beste amatørkokk til Bocuse d'Or

Sølve Huse er på vei til Stavanger etter å ha vunnet NM for amatørkokk. Her kan du se de fire beste oppskriftene og video fra konkurransen.
Redaksjonen
27 Juni 2008 - 17:16

I den meget spennende finalen 14. juni mellom to friske amatørkokker, var det Sølve Huse som knepent gikk av med seieren i årets Norgesmesterskap for amatørkokk.
 
Oppskriftene og video fra finalen ser du nederst i artikkelen.
 
Kveite med røkte mandler og kremet skalldyrsaus, ble vinnerretten i NM for amatørkokker. Sølve Huse (30) fra Oslo halte seieren i land foran Siw Haugan (34) fra Malvik, som laget retten Søt laks med sure grønnsaker og blide poteter.
 
Smakfull premie
Det er en spent vinner som reiser til årets kulinariske høydepunkt i Norge, Buffet i Stavanger, som er arenaen for det prestisjetunge Bocuse d'Or Europa.
 
Hele Europas kokkeelite skal i løpet av to dager kjempe om å kvalifisere seg til neste års verdensmesterskap i kokkekunst, Bocuse d'Or, i Lyon.
 
Buffet er også arena for NM i østersåpning, NM i kokkekunst og Nordisk mesterskap for vinkelnere, og Sølve Huse vil kunne møte noen av verdens mest kjente gastronomiens stjerner i løpet av de tre dagene arrangementet står på.
 
 
Lykkelige vinnere
I NM for amatørkokk var det ikke bare vinneren som stakk av gårde med flotte premier, men også Huses motstander i finalen 14. juni, Siw Haugan, og to andre heldige amatørkokker har fått flotte premier.
 
Klikk på de røde lenkene nedenfor for å se oppskriftene deres og video fra finaledagen.
 
NM for amatørkokk 2008 arrangeres av Apéritif i samarbeid med VG og Opplysningskontoret for meieriprodukter.
 
Resultatene fra NM for amatørkokk 2008
 
1. plass:
2. plass:
Hederlig omtale:
Njål G. Solland, Hommersåk med retten Njåls fiskesuppe
Heidi Vestergaard, Holmestrand med retten Eplekjekk Salma
 
 
 
Foto: Mikkel Moxness, Roger Kolbu

Her følger alt du trenger å vite om konkurransen:

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween
Ukens drink

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween

Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på versjonen med tequila i stedet for vodka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween
Ukens drink

Bloody Maria er skremmende god - perfekt til halloween

Med halloween kommer også Bloody Mary, eller Bloody Maria som er navnet på versjonen med tequila i stedet for vodka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresskarpai er et must denne uken
Ukens kake

Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer Halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai på amerikansk vis.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her