Norges beste amatørkokk til Bocuse d'Or

Sølve Huse er på vei til Stavanger etter å ha vunnet NM for amatørkokk. Her kan du se de fire beste oppskriftene og video fra konkurransen.

I den meget spennende finalen 14. juni mellom to friske amatørkokker, var det Sølve Huse som knepent gikk av med seieren i årets Norgesmesterskap for amatørkokk.
 
Oppskriftene og video fra finalen ser du nederst i artikkelen.
 
Kveite med røkte mandler og kremet skalldyrsaus, ble vinnerretten i NM for amatørkokker. Sølve Huse (30) fra Oslo halte seieren i land foran Siw Haugan (34) fra Malvik, som laget retten Søt laks med sure grønnsaker og blide poteter.
 
Smakfull premie
Det er en spent vinner som reiser til årets kulinariske høydepunkt i Norge, Buffet i Stavanger, som er arenaen for det prestisjetunge Bocuse d'Or Europa.
 
Hele Europas kokkeelite skal i løpet av to dager kjempe om å kvalifisere seg til neste års verdensmesterskap i kokkekunst, Bocuse d'Or, i Lyon.
 
Buffet er også arena for NM i østersåpning , NM i kokkekunst og Nordisk mesterskap for vinkelnere, og Sølve Huse vil kunne møte noen av verdens mest kjente gastronomiens stjerner i løpet av de tre dagene arrangementet står på.
 
 
Lykkelige vinnere
I NM for amatørkokk var det ikke bare vinneren som stakk av gårde med flotte premier, men også Huses motstander i finalen 14. juni, Siw Haugan, og to andre heldige amatørkokker har fått flotte premier.
 
Klikk på de røde lenkene nedenfor for å se oppskriftene deres og video fra finaledagen.
 
NM for amatørkokk 2008 arrangeres av Apéritif i samarbeid med VG og Opplysningskontoret for meieriprodukter.
 
Resultatene fra NM for amatørkokk 2008
 
1. plass:
2. plass:
Hederlig omtale:
Njål G. Solland, Hommersåk med retten Njåls fiskesuppe
Heidi Vestergaard, Holmestrand med retten Eplekjekk Salma
 
 
 
Foto: Mikkel Moxness, Roger Kolbu

Her følger alt du trenger å vite om konkurransen:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen