Norges beste amatørkokk til Bocuse d'Or

Sølve Huse er på vei til Stavanger etter å ha vunnet NM for amatørkokk. Her kan du se de fire beste oppskriftene og video fra konkurransen.
Redaksjonen
27 Juni 2008 - 17:16

I den meget spennende finalen 14. juni mellom to friske amatørkokker, var det Sølve Huse som knepent gikk av med seieren i årets Norgesmesterskap for amatørkokk.
 
Oppskriftene og video fra finalen ser du nederst i artikkelen.
 
Kveite med røkte mandler og kremet skalldyrsaus, ble vinnerretten i NM for amatørkokker. Sølve Huse (30) fra Oslo halte seieren i land foran Siw Haugan (34) fra Malvik, som laget retten Søt laks med sure grønnsaker og blide poteter.
 
Smakfull premie
Det er en spent vinner som reiser til årets kulinariske høydepunkt i Norge, Buffet i Stavanger, som er arenaen for det prestisjetunge Bocuse d'Or Europa.
 
Hele Europas kokkeelite skal i løpet av to dager kjempe om å kvalifisere seg til neste års verdensmesterskap i kokkekunst, Bocuse d'Or, i Lyon.
 
Buffet er også arena for NM i østersåpning, NM i kokkekunst og Nordisk mesterskap for vinkelnere, og Sølve Huse vil kunne møte noen av verdens mest kjente gastronomiens stjerner i løpet av de tre dagene arrangementet står på.
 
 
Lykkelige vinnere
I NM for amatørkokk var det ikke bare vinneren som stakk av gårde med flotte premier, men også Huses motstander i finalen 14. juni, Siw Haugan, og to andre heldige amatørkokker har fått flotte premier.
 
Klikk på de røde lenkene nedenfor for å se oppskriftene deres og video fra finaledagen.
 
NM for amatørkokk 2008 arrangeres av Apéritif i samarbeid med VG og Opplysningskontoret for meieriprodukter.
 
Resultatene fra NM for amatørkokk 2008
 
1. plass:
2. plass:
Hederlig omtale:
Njål G. Solland, Hommersåk med retten Njåls fiskesuppe
Heidi Vestergaard, Holmestrand med retten Eplekjekk Salma
 
 
 
Foto: Mikkel Moxness, Roger Kolbu

Her følger alt du trenger å vite om konkurransen:

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her