Norges beste barer og bartendere er kåret: hans barer tok 4 av 10 priser

Norges beste barer og bartendere er kåret: hans barer tok 4 av 10 priser

Yunus Yildiz stakk av med fire av i alt 10 priser for Svanen og Tjeld, mens Norges hyggeligste bartender Benjamin Aarsland, også ble den beste.
19 Mars 2024 - 17:06

Bartender’s Choice Awards er en nordisk kåring hvor de beste innen 10 kategorier i hvert land utropes av en jury bestående av 500 folk fra barbransjen.

Den aller blideste norske vinneren er nok Benjamin Aarsland, til daglig barsjef på Skybaren Espier i Stavanger, og han representerte Norge i bartender-VM, WorldClass, i fjor.

Benjamin Aarsland er kjent for sitt smittende humør, og veldig gode hånd med både gjester og drinker.. Foto: anne lise haugen

Men Yunus Yildiz som var med å starte Himkok, gikk solo med Svanen og sammen med sitt team der skapte Tjeld, fryder seg nok også over å hente hjem fire titler, beste cocktailbar, beste atmosfære (begge for Svanen) og beste nye cocktailbar med Tjeld.

Den fjerde prisen til bargruppen kom i form av «rising star» Daniel Pappa som kom til Svanen fra verdens nest beste bar, Paradiso.

Norges beste cocktailmeny gikk til Othilia på Grand Hotel i Oslo. Og Norges mest kjente bar, Himkok, fikk prisen for beste signaturcocktail, Birch.

Folkets valg ble en annen Stavangerbar, Pjolter & Punsj, som også skårer høyt på atmosfære, hygge og knallgode drinker med blant andre Truls Thomsen ved roret.

En annen vestlending med lang fartstid i bransjen, Therese Storebø fra Bergen, fikk prisen for årets sterkeste bidragsyter til å gjøre barbransjen bedre.

Jimmy's i Oslo er ifølge nordiske bartendere også Norges beste restaurant.   

Se alle vinnerne i BCA Winners 2024 her 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng
Dagens rett
Fiskegrateng

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng

Det er ingen grunn til å overlate til andre å lage fiskegratengen. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her