Norges beste barer og bartendere er kåret: hans barer tok 4 av 10 priser

Norges beste barer og bartendere er kåret: hans barer tok 4 av 10 priser

Yunus Yildiz stakk av med fire av i alt 10 priser for Svanen og Tjeld, mens Norges hyggeligste bartender Benjamin Aarsland, også ble den beste.
19 Mars 2024 - 17:06

Bartender’s Choice Awards er en nordisk kåring hvor de beste innen 10 kategorier i hvert land utropes av en jury bestående av 500 folk fra barbransjen.

Den aller blideste norske vinneren er nok Benjamin Aarsland, til daglig barsjef på Skybaren Espier i Stavanger, og han representerte Norge i bartender-VM, WorldClass, i fjor.

Benjamin Aarsland er kjent for sitt smittende humør, og veldig gode hånd med både gjester og drinker.. Foto: anne lise haugen

Men Yunus Yildiz som var med å starte Himkok, gikk solo med Svanen og sammen med sitt team der skapte Tjeld, fryder seg nok også over å hente hjem fire titler, beste cocktailbar, beste atmosfære (begge for Svanen) og beste nye cocktailbar med Tjeld.

Den fjerde prisen til bargruppen kom i form av «rising star» Daniel Pappa som kom til Svanen fra verdens nest beste bar, Paradiso.

Norges beste cocktailmeny gikk til Othilia på Grand Hotel i Oslo. Og Norges mest kjente bar, Himkok, fikk prisen for beste signaturcocktail, Birch.

Folkets valg ble en annen Stavangerbar, Pjolter & Punsj, som også skårer høyt på atmosfære, hygge og knallgode drinker med blant andre Truls Thomsen ved roret.

En annen vestlending med lang fartstid i bransjen, Therese Storebø fra Bergen, fikk prisen for årets sterkeste bidragsyter til å gjøre barbransjen bedre.

Jimmy's i Oslo er ifølge nordiske bartendere også Norges beste restaurant.   

Se alle vinnerne i BCA Winners 2024 her 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her