Norges beste hotellfrokost kåret

Fredag ble Norges beste hotellfrokost kåret for tredje året på rad. Grand Hotel i Oslo og Rica Nidelven Hotel er best.
Redaksjonen
07 Mai 2007 - 13:37

En jury har vurdert 300 norske hoteller og smakt seg frem til den beste frokosten. Rica Nidelven Hotel vant også i fjor.

Et bredt utvalg av pålegg, varmmat, brødprodukter, frukt og grønnsaker samt varm og kald drikke har vært avgjørende. I tillegg er det lagt stor vekt på atmosfære, presentasjon, informasjon, tilgjengelighet og service.

Juryen har bestått av mesterkokken Lars Erik Undertun, matfotografen Bengt Wilson og Stephen Twining som er 10. generasjon i tedynastiet Twinings.

Tøff konkurranse
- Konkurransen er knalltøff. Flere og flere gjester mener at frokosten ved hotellet er svært viktig og skiller de gode hotellene fra de mindre gode, sier Stephen Twining.

I følge juryen har begge vinnerne på hver sin unike måte klart å skape en opplevelsesrik frokost. Grand Hotel med sitt klassiske miljø i de tradisjonsrike lokalene til Grand Café. Rica Nidelven Hotel på sin side med et moderne preg og stilren atmosfære ved Nidelvens bredder.

Høy kvalitet
Felles for begge hotellene er et usedvanlig godt utvalg mat av høy kvalitet, presentert på en delikat måte.

- Det finnes lite å sette fingeren på ved de to buffetene, og det er ikke mulig å skille mellom de to vinnerne, sier Stephen Twining.

Hele Norge
Gjennom siste halvdel av 2006 har juryen i Twinings Best Breakfast besøkt landets hoteller, på jakt etter Norges beste hotellbuffet 06/07.

På tredjeplass i konkurransen havner Clarion Hotel Oslo Airport, som viser frokost på sitt aller beste, men ikke helt på høyde med vinnerhotellene.

Fra venstre: Martina Rabsch, Food & Beverage Manager Rica Hotels, Lars Erik Vesterdal, kjøkkesjef Rica Nidelven Hotel, Stephen Twining fra Twinings, Anders Iden, kjøkkensjef Grand Hotel, Dejan Vucetic, frokostkokk Grand Hotel og Rita Abou Mrad, frokosthovmester Grand Hotel.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her