Norges beste hotellfrokost kåret

Fredag ble Norges beste hotellfrokost kåret for tredje året på rad. Grand Hotel i Oslo og Rica Nidelven Hotel er best.

En jury har vurdert 300 norske hoteller og smakt seg frem til den beste frokosten. Rica Nidelven Hotel vant også i fjor.

Et bredt utvalg av pålegg, varmmat, brødprodukter, frukt og grønnsaker samt varm og kald drikke har vært avgjørende. I tillegg er det lagt stor vekt på atmosfære, presentasjon, informasjon, tilgjengelighet og service.

Juryen har bestått av mesterkokken Lars Erik Undertun, matfotografen Bengt Wilson og Stephen Twining som er 10. generasjon i tedynastiet Twinings.

Tøff konkurranse
- Konkurransen er knalltøff. Flere og flere gjester mener at frokosten ved hotellet er svært viktig og skiller de gode hotellene fra de mindre gode, sier Stephen Twining.

I følge juryen har begge vinnerne på hver sin unike måte klart å skape en opplevelsesrik frokost. Grand Hotel med sitt klassiske miljø i de tradisjonsrike lokalene til Grand Café. Rica Nidelven Hotel på sin side med et moderne preg og stilren atmosfære ved Nidelvens bredder.

Høy kvalitet
Felles for begge hotellene er et usedvanlig godt utvalg mat av høy kvalitet, presentert på en delikat måte.

- Det finnes lite å sette fingeren på ved de to buffetene, og det er ikke mulig å skille mellom de to vinnerne, sier Stephen Twining.

Hele Norge
Gjennom siste halvdel av 2006 har juryen i Twinings Best Breakfast besøkt landets hoteller, på jakt etter Norges beste hotellbuffet 06/07.

På tredjeplass i konkurransen havner Clarion Hotel Oslo Airport, som viser frokost på sitt aller beste, men ikke helt på høyde med vinnerhotellene.

Fra venstre: Martina Rabsch, Food & Beverage Manager Rica Hotels, Lars Erik Vesterdal, kjøkkesjef Rica Nidelven Hotel, Stephen Twining fra Twinings, Anders Iden, kjøkkensjef Grand Hotel, Dejan Vucetic, frokostkokk Grand Hotel og Rita Abou Mrad, frokosthovmester Grand Hotel.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen