Norges beste hotellfrokost kåret

Fredag ble Norges beste hotellfrokost kåret for tredje året på rad. Grand Hotel i Oslo og Rica Nidelven Hotel er best.
Redaksjonen
07 Mai 2007 - 12:37

En jury har vurdert 300 norske hoteller og smakt seg frem til den beste frokosten. Rica Nidelven Hotel vant også i fjor.

Et bredt utvalg av pålegg, varmmat, brødprodukter, frukt og grønnsaker samt varm og kald drikke har vært avgjørende. I tillegg er det lagt stor vekt på atmosfære, presentasjon, informasjon, tilgjengelighet og service.

Juryen har bestått av mesterkokken Lars Erik Undertun, matfotografen Bengt Wilson og Stephen Twining som er 10. generasjon i tedynastiet Twinings.

Tøff konkurranse
- Konkurransen er knalltøff. Flere og flere gjester mener at frokosten ved hotellet er svært viktig og skiller de gode hotellene fra de mindre gode, sier Stephen Twining.

I følge juryen har begge vinnerne på hver sin unike måte klart å skape en opplevelsesrik frokost. Grand Hotel med sitt klassiske miljø i de tradisjonsrike lokalene til Grand Café. Rica Nidelven Hotel på sin side med et moderne preg og stilren atmosfære ved Nidelvens bredder.

Høy kvalitet
Felles for begge hotellene er et usedvanlig godt utvalg mat av høy kvalitet, presentert på en delikat måte.

- Det finnes lite å sette fingeren på ved de to buffetene, og det er ikke mulig å skille mellom de to vinnerne, sier Stephen Twining.

Hele Norge
Gjennom siste halvdel av 2006 har juryen i Twinings Best Breakfast besøkt landets hoteller, på jakt etter Norges beste hotellbuffet 06/07.

På tredjeplass i konkurransen havner Clarion Hotel Oslo Airport, som viser frokost på sitt aller beste, men ikke helt på høyde med vinnerhotellene.

Fra venstre: Martina Rabsch, Food & Beverage Manager Rica Hotels, Lars Erik Vesterdal, kjøkkesjef Rica Nidelven Hotel, Stephen Twining fra Twinings, Anders Iden, kjøkkensjef Grand Hotel, Dejan Vucetic, frokostkokk Grand Hotel og Rita Abou Mrad, frokosthovmester Grand Hotel.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her