Norges beste kjøttlærling kåret

Det var tett mellom godbitene da lærlingdelen av Norgesmesterskapet i kjøttfag ble arrangert i Ålesund på torsdag.
Redaksjonen
28 August 2009 - 15:44

Knivskarp presisjon og eksepsjonelle fingerferdigheter sikret Hilde Arstad fra Enebakk gullmedalje under årets kjøtt-NM.

Kreativitet, konkurranseinstinkt og ambisiøse deltakere er sentrale stikkord som beskriver årets lærlinger i NM i kjøttfag.

- Det er helt sykt at jeg vant. Jeg er utrolig stolt og fornøyd med min egen innsats, sier gullvinner Hilde Arstad fra Enebakk. Den dyktige lærlingen stakk av med årets førsteplass etter tre timers hardt arbeid. Hun presenterte sin spesialitet, "Klin kokos", som består av kokosnøtt delt i to med urter, ananas og indrefilet av svin. Dette falt tydeligvis i smak hos dommerpanelet.

Knivet om seieren
Det var kun et poeng som skilte finalistene som havnet på seierspallen. Sølvvinner Tonje Hognes fra Meny Aksel Borgen i Stokke er likevel svært fornøyd med plasseringen.

- Jeg er kjempestolt og fornøyd. I starten var jeg litt stressa, men etter hvert som nervene roet seg var det bare moro, sier hun.

Bronsemedaljen gikk i år til to lærlinger, Andreas Gullhav Hagen fra Centra Høvik og Tina Aase fra Meny Indre Havn Sandefjord ente på delt tredjeplass i konkurransen.

Ekstremt høyt nivå
Hoveddommer Bjørn Tore Teigen fra Opplysningskontoret for kjøtt var mektig imponert over bordene deltagerne leverte.

- Nivået på denne konkurransen blir høyere for hvert år. Kun 1 poeng skilte første- og andreplassen, det sier mye om hvor hard og jevn konkurransen er blitt, sier han.
 Teigen forteller at årets gullmedaljør, Hilde Arstad, vant på grunn av god muntlig prestasjon av kjøttproduktene. - Men alle var særdeles dyktige. Det var tydelig at samtlige av deltakerne hadde forberedt seg vel. I år har vi tilberedt mat som kan friste enhver gane, sier han.

Viktig rekrutteringsarena
Norgesmesterskapet i kjøttfag ble arrangert for 14. året på rad. Arrangør Espen Lynghaug er stolt av prestasjonene til årets lærlinger. Han mener konkurransen er en viktig rekrutteringsarena for bransjen.

- Denne konkurransen fungerer som et utstillingsvindu for kjøttfag, der vi får vist fram mulighetene man har innenfor dette yrket. I dag er det dagligvarehandelens ferskvaredisker som er de fremste eksponentene for både kjøtt- og kokkefag, derfor er det viktig å vise hva en butikkslakter driver med, sier han.

NM i kjøttfag ble første gang arrangert i 1995, og arrangeres hvert år. Arrangør er NHO Mat og Bio i samarbeid med Kjøttbransjens Elitelag, Animalia, OFK, MENY Ultra og ICA.
Det arrangeres uttakskonkurranser og finaler for både lærlinger og svenner. Formålet med NM i kjøttfag er å bidra til utvikling av dyktige fagarbeidere med fokus på kvalitet, og bidra til rekrutteringen i kjøttfagene.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne
+
Tester

550 rødviner testet: Det er vanskelig å konkurrere i oppmerksomhet med disse burgunderne

For noen viner er det ikke bare snakk om et sterkt renomme. Men - det blir nok bare med den ene smaken, for prisene er svært høye og volumene ørsmå. Trøsten er at det er masse annet godt nytt rødt i november.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her