Norges beste kjøttlærling kåret

Det var tett mellom godbitene da lærlingdelen av Norgesmesterskapet i kjøttfag ble arrangert i Ålesund på torsdag.

Knivskarp presisjon og eksepsjonelle fingerferdigheter sikret Hilde Arstad fra Enebakk gullmedalje under årets kjøtt-NM.

Kreativitet, konkurranseinstinkt og ambisiøse deltakere er sentrale stikkord som beskriver årets lærlinger i NM i kjøttfag.

- Det er helt sykt at jeg vant. Jeg er utrolig stolt og fornøyd med min egen innsats, sier gullvinner Hilde Arstad fra Enebakk. Den dyktige lærlingen stakk av med årets førsteplass etter tre timers hardt arbeid. Hun presenterte sin spesialitet, "Klin kokos", som består av kokosnøtt delt i to med urter, ananas og indrefilet av svin. Dette falt tydeligvis i smak hos dommerpanelet.

Knivet om seieren
Det var kun et poeng som skilte finalistene som havnet på seierspallen. Sølvvinner Tonje Hognes fra Meny Aksel Borgen i Stokke er likevel svært fornøyd med plasseringen.

- Jeg er kjempestolt og fornøyd. I starten var jeg litt stressa, men etter hvert som nervene roet seg var det bare moro, sier hun.

Bronsemedaljen gikk i år til to lærlinger, Andreas Gullhav Hagen fra Centra Høvik og Tina Aase fra Meny Indre Havn Sandefjord ente på delt tredjeplass i konkurransen.

Ekstremt høyt nivå
Hoveddommer Bjørn Tore Teigen fra Opplysningskontoret for kjøtt var mektig imponert over bordene deltagerne leverte.

- Nivået på denne konkurransen blir høyere for hvert år. Kun 1 poeng skilte første- og andreplassen, det sier mye om hvor hard og jevn konkurransen er blitt, sier han.
 Teigen forteller at årets gullmedaljør, Hilde Arstad, vant på grunn av god muntlig prestasjon av kjøttproduktene. - Men alle var særdeles dyktige. Det var tydelig at samtlige av deltakerne hadde forberedt seg vel. I år har vi tilberedt mat som kan friste enhver gane, sier han.

Viktig rekrutteringsarena
Norgesmesterskapet i kjøttfag ble arrangert for 14. året på rad. Arrangør Espen Lynghaug er stolt av prestasjonene til årets lærlinger. Han mener konkurransen er en viktig rekrutteringsarena for bransjen.

- Denne konkurransen fungerer som et utstillingsvindu for kjøttfag, der vi får vist fram mulighetene man har innenfor dette yrket. I dag er det dagligvarehandelens ferskvaredisker som er de fremste eksponentene for både kjøtt- og kokkefag, derfor er det viktig å vise hva en butikkslakter driver med, sier han.

NM i kjøttfag ble første gang arrangert i 1995, og arrangeres hvert år. Arrangør er NHO Mat og Bio i samarbeid med Kjøttbransjens Elitelag, Animalia, OFK, MENY Ultra og ICA.
Det arrangeres uttakskonkurranser og finaler for både lærlinger og svenner. Formålet med NM i kjøttfag er å bidra til utvikling av dyktige fagarbeidere med fokus på kvalitet, og bidra til rekrutteringen i kjøttfagene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen