Norges beste veikro

Etter å ha besøkt nærmere 100 veikroer kårer DHL-guiden Marche Storebaug utenfor Moss til Norges beste veikro, for andre året på rad.

- Våre sjåfører lever nærmest på landeveien og forskning viser at usunn mat kan gjøre sjåfører uopplagte. Vi er stolte av å presentere en guide som kan lede både yrkessjåfører og andre reisende til et sunnere kosthold. For andre år på rad stakk Marché Rygge Storebaug vest av med tittelen som Norges beste veikro, sier kommunikasjonsdirektør i DHL Express, Gurli Ulverud.
 
Sunnhet på veiene
DHL-guiden er utgitt av DHL Express, med støtte fra Sergel. Det er ernæringsstudenter fra Universitetet i Oslo, som sammen med ansatte i DHL Express, har gjennomført testene. Fokuset deres har vært smak, kvalitet og sunnhet. Et sunt kosthold er ikke bare viktig for sjåfører og vanlige bilister, men også for barna. DHL-teamet har derfor i år sett spesielt på hva de forskjellige serveringsstedene også tilbyr av barnemenyer.
 
- Vi har vurdert spisestedene etter mange kriterier, herunder hvordan maten tilberedes og balansen mellom de ulike næringsstoffene. Vi har lagt vekt på hva slags olje som brukes ved tilberedelsen og veikroene har fått ekstrapoeng hvis det er mulig å bytte ut usunn pommes frites med sunnere poteter eller salater. Veikroenes lokaler, parkeringsmuligheter og fasilitetene generelt er også vurdert, sier Ingrid Oldertrøen, Marstergradsstudent i Ernæring ved UIO.
 
Totalt er nærmere 100 veikroer over hele Norge testet. Fokuset har vært på de store hovedfartsårene, E6 fra Strømstad til Trondheim, kyststrekningen Oslo-Kristiansand-Stavanger, RV 7 og E16 fra Oslo til Bergen, samt utvalgte kroer i Nord-Norge. Nytt av året er at vi i år også har testet strekningen Trondheim-Bodø.
 
- Dette er tredje år på rad vi utgir guiden, og det gledelige er at standarden på norske veikroer blir bedre og bedre. Dessverre er det fortsatt mange steder som bare serverer dressingrike hamburgere, fete pølser og mengder pommes frites. Vi håper likevel at DHL-guiden kan være til inspirasjon for dem som ikke nådde helt opp i år, slik at de satser mer på grønt og sunne alternativer. Vi kommer tilbake og tester neste år, avslutter Ulverud.
 
Guiden kan lastes ned på www.dhlguiden.no .

Rangering
DHL-guiden benytter sammen rangering som den velrenommerte Michelin-guiden. Det vil si at veikroene som blir omtalt får én, to eller tre stjerner.
 
Den perfekte veikro. Her er menyen bred, samtidig som sunnhet og gode råvarer står i fokus. Hyggelig personale og god hygiene.

Også her får du et meget sunt og bra måltid. Likevel er ikke kvaliteten like bra som i kategorien over.

Disse stedene er så absolutt verdt å stoppe på, og du får de fleste krav til et måltid oppfylt. Men her er det flere faktorer som trekker ned, og stedet når derfor ikke helt opp.
DHL-guiden skal profilere sunnhet langs norske veier. Kroene som ikke får stjerne tilfredsstiller dessverre ikke våre strenge krav til matkvalitet og sunnhet.
Landets "Topp 3"-veikroer
1. plass • Marché Rygge Øst/Vest, Storebaug ved Rygge, Moss
                Rutevinner og Norges beste Veikro!
 
2. plass • Tui Wok, Klokkegårdveien 32, Sarpsborg
 
3. plass • Bon Appétit Halden, Svinesundparken 1, Berg
 
Vinner strekningen Oslo-Bergen via E16:
• Mathuset Fossegrimen, Best Western Hotell, Sentrumsvegen 130, Gol
 
Vinner strekningen Oslo - Bergen via RV7:
• Sofias Café, Geilo
 
Vinner strekningen Oslo-Ørje:
• Ditt Gjestehus, Trøgstadveien 4-6, Mysen
 
Vinner strekningen Oslo-Kristiansand-Stavanger:
• Furulund Kro, Stokke Ravei 158, Stokke
 
Vinner strekningen Oslo-Trondheim:
• By the Way Lillehammer, Korgvegen 37, Lillehammer
 
Vinner strekningen Trondheim - Bodø:
• Nordnes Kro, Saltdalselva ved E6, Saltdal
 
Vinner Troms fylke:
• Bios Café, Storslett

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen