Norges desidert beste vinkelner

Norges beste vinkelner ble kåret lørdag 16. april i Stavanger. Det var tre sterke kandidater som skulle fremvise sine ferdigheter innen sommerlieryrket. Finalen skulle vise seg å bli en formidabel fremvisning uten sidestykke i denne konkurransen.
Redaksjonen
18 April 2005 - 01:00

Årets NM var uttagning til Nordisk mesterskap på Island i November i år og til Verdensmesterskapet i Barcelona 2007. VM er avholdt siden 1969 og er sterkt dominert av de latinske landene med følgende titler Frankrike 6, Italia 3, Tyskland 1 og Japan 1. Norge har satt seg mål å bli det første Nordiske landet med en verdensmester for vinkelnere. Verdens første landslag for vinkelnere er opprettet i Norge med tanke på å trene opp vinkelnerene.

Av landets 250 vinkelnere var det 6 vinkelnere som hadde kommet seg til Norgesmesterskapet. Etter semifinaler på fredag var det klart at finalen skulle avholdes med Ørjan Lundmark fra Bødø, Jens Blom og Robert Lie fra Oslo.

Dommerpanelet med juryformann Arne Ronold MW (eneste Master of Wine i Skandinavia), Remi Madsen (Hotel Continental), Ole Martin Alfsen (Gastronomisk Institutt) samt Mia Mortensson (visepresident Svenska Sommelier Föreningen) skulle få en tøff oppgave med å kåre en vinner.

Blindsmakingen ble gjennomført med én og én kandidat på scenen, og det skulle straks utpeke seg en vinner. Remi Madsen som har overvært over 20 konkurranser hele verden over gjennom de siste 12 år siteres:
- Dette er den råeste blindsmakingen jeg noen gang har sett.
Ken Engebretsen (president Norske Vinkelnerforeningen) uttalte:
- Den mannen kan bli verdensmester.

Robert Lie fra Restaurant Oscarsgate smakte seg gjennom tre viner, tok alle vinene på drue, land, område, årgang. I tillegg tok han fire av fem brennevinsorter. Dette er så unikt at det var umulig å ikke bli imponert.

Arne Ronold forela resultatet, og som ventet etter en suveren blindmaking ble det Robert Lie som gikk av med tittelen Norgesmester 2005. Ørjan Lundmark kom på 2. plass og Jens Blom på 3. plass.

Robert Lie vil være den som representerer Norge i VM, mens det blir Ørjan Lundmark som blir vår kandidat i Nordisk, med Jens Blom som reserve.

Arrangør: Den Norske Vinkelnerforening
Hovedsponsor: Moët Hennessy Norge
Sponsor: Antinori
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her