Norges desidert beste vinkelner

Norges beste vinkelner ble kåret lørdag 16. april i Stavanger. Det var tre sterke kandidater som skulle fremvise sine ferdigheter innen sommerlieryrket. Finalen skulle vise seg å bli en formidabel fremvisning uten sidestykke i denne konkurransen.

Årets NM var uttagning til Nordisk mesterskap på Island i November i år og til Verdensmesterskapet i Barcelona 2007. VM er avholdt siden 1969 og er sterkt dominert av de latinske landene med følgende titler Frankrike 6, Italia 3, Tyskland 1 og Japan 1. Norge har satt seg mål å bli det første Nordiske landet med en verdensmester for vinkelnere. Verdens første landslag for vinkelnere er opprettet i Norge med tanke på å trene opp vinkelnerene.

Av landets 250 vinkelnere var det 6 vinkelnere som hadde kommet seg til Norgesmesterskapet. Etter semifinaler på fredag var det klart at finalen skulle avholdes med Ørjan Lundmark fra Bødø, Jens Blom og Robert Lie fra Oslo.

Dommerpanelet med juryformann Arne Ronold MW (eneste Master of Wine i Skandinavia), Remi Madsen (Hotel Continental), Ole Martin Alfsen (Gastronomisk Institutt) samt Mia Mortensson (visepresident Svenska Sommelier Föreningen) skulle få en tøff oppgave med å kåre en vinner.

Blindsmakingen ble gjennomført med én og én kandidat på scenen, og det skulle straks utpeke seg en vinner. Remi Madsen som har overvært over 20 konkurranser hele verden over gjennom de siste 12 år siteres:
- Dette er den råeste blindsmakingen jeg noen gang har sett.
Ken Engebretsen (president Norske Vinkelnerforeningen) uttalte:
- Den mannen kan bli verdensmester.

Robert Lie fra Restaurant Oscarsgate smakte seg gjennom tre viner, tok alle vinene på drue, land, område, årgang. I tillegg tok han fire av fem brennevinsorter. Dette er så unikt at det var umulig å ikke bli imponert.

Arne Ronold forela resultatet, og som ventet etter en suveren blindmaking ble det Robert Lie som gikk av med tittelen Norgesmester 2005. Ørjan Lundmark kom på 2. plass og Jens Blom på 3. plass.

Robert Lie vil være den som representerer Norge i VM, mens det blir Ørjan Lundmark som blir vår kandidat i Nordisk, med Jens Blom som reserve.

Arrangør: Den Norske Vinkelnerforening
Hovedsponsor: Moët Hennessy Norge
Sponsor: Antinori

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen