Norges første ølspesialitet

Norges første ølspesialitet

Alstadberger ble det første helnorske ølet.

Matmerk har for første gang gitt et øl Spesialitet-merket. At det har tatt så lang tid, skyldes ikke mangelen på godt norsk spesialøl, men rett og slett fraværet av norske råvarer. For å få Spesialitet-merket må både malten og humla være dyrket og videreforedlet i Norge.

Alstadberger ble det første. Ølet er et samarbeidsprosjekt mellom Alstadberg tradisjonsbryggeri på Skatval (Stjørdal) og Klostergården håndbryggeri.

Det er lokale tradisjoner som ligger bak ølet som tilhører typen Stjørdalsøl eller maltøl. Det som kjennetegner denne stilen er at maltet meltes og tørker maltes på samme måte som i vikingtiden over åpen ild i et tradisjonelt såinnhus. Tørking av maltet på denne måten gir Alstadberger en markant røyksmak som er «varemerke» for stjørdalsølet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Event Winemakers dinner i Trondheim 10. mars

Winemakers dinner i Trondheim: Smak 7 elegante tyske viner i kombinasjon med sesongens beste råvarer

Lite er så rent, friskt og deilig som tysk riesling og mange av de beste kommer fra Rheingau. Denne kvelden får du smake 7 av Balthasar Ress sine beste viner i kombinasjon med det moderne nordiske kjøkken slik det praktiseres på 73 Bar og Restaurant i hjertet av Trondheim. Les hele saken

Til toppen