Norges håp i World Class

Norges håp i World Class

Monica Berg og Alexandre Ruas vant norgesfinalen i bartenderkonkurransen. Nå går ferden til Madrid.
02 Mai 2013 - 12:48

Monica Berg og Alexandre Ruas vant tirsdag 30.april norgesfinalen i bartenderkonkurransen Diageo World Class. Nå skal de forsvare Norges farger i den vesteuropeiske finalen i Madrid i slutten av mai. 17 av Norges beste bartendere møttes til dyst på Stratos i Oslo for å presentere drinker basert på Diageos Reserve-portefølje.

Drinkene ble bedømt ut fra kriterier som teknikk, smak, personlig touch og presentasjon. Til slutt kåret en enstemmig jury Berg og Ruas’ bidrag til konkurransens beste.

Juryen bestod av fjorårets norske World Class-vinner, Jesper Høst, Brand Ambassador for Don Julio i Vest Europa, Deano Moncrieffe, og World Class Ambassador for Europa, Max La Rocca.

– Vi er svært imponert over det vi så i finalen. Det norske bartendermiljøet er i ferd med å profesjonalisere seg i rekordfart. Det er fabelaktig å se alt talentet som finnes her til lands. Norge er i ferd med a bli et av verdens beste cocktaildestinasjoner, sier Jesper Høst.

LES OGSÅ: Australsk bartenderseier

Monicas vinnercocktail:
45 ml Don Julio Reposado
15 ml Carpano Bianco
20 ml rabarbra og «rosa pepper» fra brasiliansk peppertre
15 ml fersk lime
1 dæsj Peychaud's Bitter

Alexandres vinnercocktail:
4cl Don Julio Reposado
2cl Fiesta Liqueur
1,5cl grapefruktjus
Toppes med karamellisert eple og soda

Samtlige deltakere i norgesfinalen:
Chris Grøtvedt, Theatercafeen
Jorgen Dons, Astrum
Mikael Wenzell, Theatercafeen
Therese Finsas, Bar Tom
Fredrik De Ridder, Bar Boca
Alexander Forsberg, Bristol
Truls Thomsen, Newsman
Sondre Kasin, Tranen
Odd F. Rasmussen, NB Bar
Monica Berg, Aqua Vitae
Sandy Eames, Bristol
Pål Bagge Skar, Bar Boca
Alexandre Ruas, Bristol
Johan Bergstrom, Bartenderskolen
Emil Kringhaug, Bari
Steinar Jensen, Bartenderskolen
Fridtjof Jahnsen, No 19

Foto: Endre Jansen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her