Norges håp i World Class

Norges håp i World Class

Monica Berg og Alexandre Ruas vant norgesfinalen i bartenderkonkurransen. Nå går ferden til Madrid.
02 Mai 2013 - 12:48

Monica Berg og Alexandre Ruas vant tirsdag 30.april norgesfinalen i bartenderkonkurransen Diageo World Class. Nå skal de forsvare Norges farger i den vesteuropeiske finalen i Madrid i slutten av mai. 17 av Norges beste bartendere møttes til dyst på Stratos i Oslo for å presentere drinker basert på Diageos Reserve-portefølje.

Drinkene ble bedømt ut fra kriterier som teknikk, smak, personlig touch og presentasjon. Til slutt kåret en enstemmig jury Berg og Ruas’ bidrag til konkurransens beste.

Juryen bestod av fjorårets norske World Class-vinner, Jesper Høst, Brand Ambassador for Don Julio i Vest Europa, Deano Moncrieffe, og World Class Ambassador for Europa, Max La Rocca.

– Vi er svært imponert over det vi så i finalen. Det norske bartendermiljøet er i ferd med å profesjonalisere seg i rekordfart. Det er fabelaktig å se alt talentet som finnes her til lands. Norge er i ferd med a bli et av verdens beste cocktaildestinasjoner, sier Jesper Høst.

LES OGSÅ: Australsk bartenderseier

Monicas vinnercocktail:
45 ml Don Julio Reposado
15 ml Carpano Bianco
20 ml rabarbra og «rosa pepper» fra brasiliansk peppertre
15 ml fersk lime
1 dæsj Peychaud's Bitter

Alexandres vinnercocktail:
4cl Don Julio Reposado
2cl Fiesta Liqueur
1,5cl grapefruktjus
Toppes med karamellisert eple og soda

Samtlige deltakere i norgesfinalen:
Chris Grøtvedt, Theatercafeen
Jorgen Dons, Astrum
Mikael Wenzell, Theatercafeen
Therese Finsas, Bar Tom
Fredrik De Ridder, Bar Boca
Alexander Forsberg, Bristol
Truls Thomsen, Newsman
Sondre Kasin, Tranen
Odd F. Rasmussen, NB Bar
Monica Berg, Aqua Vitae
Sandy Eames, Bristol
Pål Bagge Skar, Bar Boca
Alexandre Ruas, Bristol
Johan Bergstrom, Bartenderskolen
Emil Kringhaug, Bari
Steinar Jensen, Bartenderskolen
Fridtjof Jahnsen, No 19

Foto: Endre Jansen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her