Australsk bartenderseier

Australsk bartenderseier

Tim Philips fra Australia vant den prestisjefylte bartenderkonkurransen World Class 2012.

Norske Jesper Høst imponerte både dommere og publikum under den globale finalen i den prestisjefylte bartenderkonkurransen World Class i Rio de Janeiro, men det var Tim Philips fra Hemmesphere Cocktail Bar i Sydney, Australia, som stakk av med seieren.

Whiskycocktail vant

Philips slo de 38 andre finalistene og kan dermed smykke seg med tittelen World Class bartender of the Year, 2012 takket være sin elegante cocktail, Hot Toddy Australia, laget med Johnnie Walker Gold, honning, kanel og ingefær.

Den norske kandidaten returnerer imidlertid ikke tomhendt.

- Dette har vært en utrolig opplevelse. Profesjonaliteten til årets deltakere har vært på et nivå jeg aldri hadde kunnet forestille meg. Jeg er selvfølgelig skuffet over at jeg ikke gikk videre til siste runde, men er samtidig fornøyd med hva jeg har prestert underveis. Nå er det bare for meg å se fremover mot neste år, jeg skal komme sterkt tilbake, sier Jesper Høst i en pressemelding.

Flere tusen deltok

World Class er en av bartenderbransjens mest prestisjefylte konkurranser hvor deltakerne kunne bryne seg på Diageos Reserve-portefølje (Ketel One, Tanqueray Ten, Don Julio Tequila, Zacapa Rum og Johnnie Walker Gold og Blue). I løpet av våren har flere tusen bartendere fra hele verden kjempet for å komme til finalen.

Etter flere delfinaler var til slutt 39 bartendere samlet i Rio de Janeiro i Brasil, for å avgjøre hvem som skulle stikke av med den gjeve tittelen. Blant dem var norske Jesper Høst fra No. 19 Bar i Oslo.

De ulike utfordringene i konkurransen hadde følgende temaer:

- Cocktail Mastery
- Retro Chic
- Classic and Vintage
- Tropical Journey
- Hollywood, Bollywood, Hong-Kong
- Food Matching
- Rio Market
- Cocktails Against the Clock
- Signature Serves

Under finalen i Rio de Janeiro fikk Jesper og de andre finalistene vist sine ferdigheter foran en jury bestående av bransjens kanskje mest respekterte navn; Arturo Savage, Salvatore Calabrese, Peter Dorelli, Steve Olson, Gary Regan, Hidetsugu Ueno, Daniel Estremadoyro, Aristotelis Papadopoulos og ikke minst hoveddommer Dale DeGroff.

LES OGSÅ: Jesper Høst vant norgesfinalen

LES OGSÅ: Jesper Høst vant vesteuropafinalen

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen