Australsk bartenderseier

Australsk bartenderseier

Tim Philips fra Australia vant den prestisjefylte bartenderkonkurransen World Class 2012.
Aase E. Jacobsen
18 Juli 2012 - 15:18

Norske Jesper Høst imponerte både dommere og publikum under den globale finalen i den prestisjefylte bartenderkonkurransen World Class i Rio de Janeiro, men det var Tim Philips fra Hemmesphere Cocktail Bar i Sydney, Australia, som stakk av med seieren.

Whiskycocktail vant

Philips slo de 38 andre finalistene og kan dermed smykke seg med tittelen World Class bartender of the Year, 2012 takket være sin elegante cocktail, Hot Toddy Australia, laget med Johnnie Walker Gold, honning, kanel og ingefær.

Den norske kandidaten returnerer imidlertid ikke tomhendt.

- Dette har vært en utrolig opplevelse. Profesjonaliteten til årets deltakere har vært på et nivå jeg aldri hadde kunnet forestille meg. Jeg er selvfølgelig skuffet over at jeg ikke gikk videre til siste runde, men er samtidig fornøyd med hva jeg har prestert underveis. Nå er det bare for meg å se fremover mot neste år, jeg skal komme sterkt tilbake, sier Jesper Høst i en pressemelding.

Flere tusen deltok

World Class er en av bartenderbransjens mest prestisjefylte konkurranser hvor deltakerne kunne bryne seg på Diageos Reserve-portefølje (Ketel One, Tanqueray Ten, Don Julio Tequila, Zacapa Rum og Johnnie Walker Gold og Blue). I løpet av våren har flere tusen bartendere fra hele verden kjempet for å komme til finalen.

Etter flere delfinaler var til slutt 39 bartendere samlet i Rio de Janeiro i Brasil, for å avgjøre hvem som skulle stikke av med den gjeve tittelen. Blant dem var norske Jesper Høst fra No. 19 Bar i Oslo.

De ulike utfordringene i konkurransen hadde følgende temaer:

- Cocktail Mastery
- Retro Chic
- Classic and Vintage
- Tropical Journey
- Hollywood, Bollywood, Hong-Kong
- Food Matching
- Rio Market
- Cocktails Against the Clock
- Signature Serves

Under finalen i Rio de Janeiro fikk Jesper og de andre finalistene vist sine ferdigheter foran en jury bestående av bransjens kanskje mest respekterte navn; Arturo Savage, Salvatore Calabrese, Peter Dorelli, Steve Olson, Gary Regan, Hidetsugu Ueno, Daniel Estremadoyro, Aristotelis Papadopoulos og ikke minst hoveddommer Dale DeGroff.

LES OGSÅ: Jesper Høst vant norgesfinalen

LES OGSÅ: Jesper Høst vant vesteuropafinalen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her