Norges største matfestival

Norges største matfestival

Til helgen er det tid for mat, norsk mat, i det årets store matfestival, Matstreif 2011 arrangeres på Rådhusplassen i Oslo med rekordmange utstillere.
Redaksjonen
12 September 2011 - 15:19

Fredag 16. og lørdag 17. september vil Rådhusplassen i Oslo fylles av fristelser både for øye og gane når 80 store og små matvareprodusenter fra hele landet disker opp med smaksopplevelser, informasjon og inspirasjon til alle besøkende.
 
Noen av småskalaprodusentene er kjent for dem som frekventerer Bondens marked, mens mange andre nok vil være et nytt bekjentskap for de fleste.
 
 
Aktiviteter og kurs
Under Matstreif får du smakebiter av den lekreste spekemat, fantastiske norske oster, kaldrøkt laksefilet, klippfisk og rakefisk. Men la oss ikke glemme de søte fristelsene du får smake: syltetøy, geleer, sveler og iskrem for å nevne noe.
 
I tillegg til bodene hvor du selvsagt kan kjøpe med deg godsakene hjem, tilbys det også en rekke aktiviteter og kurs i løpet av helgen - med blant annet sjørøvermiddag for de minste og sauseskole, soppkurs og kokkekamp for de store.
 
Velg smått
Matstreif gir matglade en mulighet til å møte mange av produsentene som ikke alltid når frem i konkurransen om hylleplass i kjedebutikkene, og smake produktene deres.
 
- Det er forbrukerne som gjennom sine valg påvirker hvordan matvaremarkedet skal utvikle seg. Ved å kjøpe mat fra lokale produsenter som bygger på de stedegne mattradisjonene, kan hver og en av oss bidra til at disse kan utvikle levedyktige bedrifter, sa landbruks- og matminister Lars Peder Brekk i fjor.
 
Matstreif arrangeres av Innovasjon Norge på Rådhusplassen i Oslo 16. - 17. september 2011, fra kl 11.00 fredag og 10.00 lørdag. Årets utgave av festivalen er den syvende i rekken. For fullstendig program og liste over utstillere:
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her