Norges største matfestival

Norges største matfestival

Til helgen er det tid for mat, norsk mat, i det årets store matfestival, Matstreif 2011 arrangeres på Rådhusplassen i Oslo med rekordmange utstillere.
Redaksjonen
12 September 2011 - 15:19

Fredag 16. og lørdag 17. september vil Rådhusplassen i Oslo fylles av fristelser både for øye og gane når 80 store og små matvareprodusenter fra hele landet disker opp med smaksopplevelser, informasjon og inspirasjon til alle besøkende.
 
Noen av småskalaprodusentene er kjent for dem som frekventerer Bondens marked, mens mange andre nok vil være et nytt bekjentskap for de fleste.
 
 
Aktiviteter og kurs
Under Matstreif får du smakebiter av den lekreste spekemat, fantastiske norske oster, kaldrøkt laksefilet, klippfisk og rakefisk. Men la oss ikke glemme de søte fristelsene du får smake: syltetøy, geleer, sveler og iskrem for å nevne noe.
 
I tillegg til bodene hvor du selvsagt kan kjøpe med deg godsakene hjem, tilbys det også en rekke aktiviteter og kurs i løpet av helgen - med blant annet sjørøvermiddag for de minste og sauseskole, soppkurs og kokkekamp for de store.
 
Velg smått
Matstreif gir matglade en mulighet til å møte mange av produsentene som ikke alltid når frem i konkurransen om hylleplass i kjedebutikkene, og smake produktene deres.
 
- Det er forbrukerne som gjennom sine valg påvirker hvordan matvaremarkedet skal utvikle seg. Ved å kjøpe mat fra lokale produsenter som bygger på de stedegne mattradisjonene, kan hver og en av oss bidra til at disse kan utvikle levedyktige bedrifter, sa landbruks- og matminister Lars Peder Brekk i fjor.
 
Matstreif arrangeres av Innovasjon Norge på Rådhusplassen i Oslo 16. - 17. september 2011, fra kl 11.00 fredag og 10.00 lørdag. Årets utgave av festivalen er den syvende i rekken. For fullstendig program og liste over utstillere:
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan også en burger serveres
Dagens rett

Slik kan også en burger serveres

En skikkelig saftig burger med frisk paprikasalsa er dagens lille fristelse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her