Norges største matfestival

Norges største matfestival

Til helgen er det tid for mat, norsk mat, i det årets store matfestival, Matstreif 2011 arrangeres på Rådhusplassen i Oslo med rekordmange utstillere.

Fredag 16. og lørdag 17. september vil Rådhusplassen i Oslo fylles av fristelser både for øye og gane når 80 store og små matvareprodusenter fra hele landet disker opp med smaksopplevelser, informasjon og inspirasjon til alle besøkende.
 
Noen av småskalaprodusentene er kjent for dem som frekventerer Bondens marked, mens mange andre nok vil være et nytt bekjentskap for de fleste.
 
 
Aktiviteter og kurs
Under Matstreif får du smakebiter av den lekreste spekemat, fantastiske norske oster, kaldrøkt laksefilet, klippfisk og rakefisk. Men la oss ikke glemme de søte fristelsene du får smake: syltetøy, geleer, sveler og iskrem for å nevne noe.
 
I tillegg til bodene hvor du selvsagt kan kjøpe med deg godsakene hjem, tilbys det også en rekke aktiviteter og kurs i løpet av helgen - med blant annet sjørøvermiddag for de minste og sauseskole, soppkurs og kokkekamp for de store.
 
Velg smått
Matstreif gir matglade en mulighet til å møte mange av produsentene som ikke alltid når frem i konkurransen om hylleplass i kjedebutikkene, og smake produktene deres.
 
- Det er forbrukerne som gjennom sine valg påvirker hvordan matvaremarkedet skal utvikle seg. Ved å kjøpe mat fra lokale produsenter som bygger på de stedegne mattradisjonene, kan hver og en av oss bidra til at disse kan utvikle levedyktige bedrifter, sa landbruks- og matminister Lars Peder Brekk i fjor.
 
Matstreif arrangeres av Innovasjon Norge på Rådhusplassen i Oslo 16. - 17. september 2011, fra kl 11.00 fredag og 10.00 lørdag. Årets utgave av festivalen er den syvende i rekken. For fullstendig program og liste over utstillere:
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen