Norges største matfestival

Norges største matfestival

Til helgen er det tid for mat, norsk mat, i det årets store matfestival, Matstreif 2011 arrangeres på Rådhusplassen i Oslo med rekordmange utstillere.
Redaksjonen
12 September 2011 - 16:19

Fredag 16. og lørdag 17. september vil Rådhusplassen i Oslo fylles av fristelser både for øye og gane når 80 store og små matvareprodusenter fra hele landet disker opp med smaksopplevelser, informasjon og inspirasjon til alle besøkende.
 
Noen av småskalaprodusentene er kjent for dem som frekventerer Bondens marked, mens mange andre nok vil være et nytt bekjentskap for de fleste.
 
 
Aktiviteter og kurs
Under Matstreif får du smakebiter av den lekreste spekemat, fantastiske norske oster, kaldrøkt laksefilet, klippfisk og rakefisk. Men la oss ikke glemme de søte fristelsene du får smake: syltetøy, geleer, sveler og iskrem for å nevne noe.
 
I tillegg til bodene hvor du selvsagt kan kjøpe med deg godsakene hjem, tilbys det også en rekke aktiviteter og kurs i løpet av helgen - med blant annet sjørøvermiddag for de minste og sauseskole, soppkurs og kokkekamp for de store.
 
Velg smått
Matstreif gir matglade en mulighet til å møte mange av produsentene som ikke alltid når frem i konkurransen om hylleplass i kjedebutikkene, og smake produktene deres.
 
- Det er forbrukerne som gjennom sine valg påvirker hvordan matvaremarkedet skal utvikle seg. Ved å kjøpe mat fra lokale produsenter som bygger på de stedegne mattradisjonene, kan hver og en av oss bidra til at disse kan utvikle levedyktige bedrifter, sa landbruks- og matminister Lars Peder Brekk i fjor.
 
Matstreif arrangeres av Innovasjon Norge på Rådhusplassen i Oslo 16. - 17. september 2011, fra kl 11.00 fredag og 10.00 lørdag. Årets utgave av festivalen er den syvende i rekken. For fullstendig program og liste over utstillere:
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her