Norges tøffeste - NM i østersåpning 2012

Norges tøffeste - NM i østersåpning 2012

I Norges tøffeste konkurranse kjemper landets beste østersåpnere om Norgesmestertittelen og flotte premier. Hold av søndag 2. september og bli med på festen du også!

Nå braker det løs igjen for Norges beste østersåpnere og medbragt heiagjeng.

Årets NM i østersåpning blir en kjempefest under høstens største vinarrangement.

Deltakerene trakterer sylskarpe kniver i det de kjemper om heder og ære i Norges tøffeste mesterskap.

Høy stemning og intens konkurranse med et stort og heiende publikum er hovedingrediensene for årets NM som arrangeres av Apéritif.

Tid: Søndag 2. september 2012 klokken 14.00 - 17.00

Sted: Posthallen Restaurant, Prinsensgate 8, 0152 Oslo

NM i østersåpning under høstens største vinsmaking

De ærverdige lokalene i Posthallen fylles denne søndagen med alt av hva hjertet kan ønske innen vin, da vi arrangerer høstens største vinsmaking med mer enn 40 forskjellige vinhus representert.

Selve NM i østersåpning finner sted på en egen scene inne i Posthallen som er arena for mesterskapet for første gang i år.

Den store vinsmakingen vil være åpen fra klokken 13-19 , og her vil du få smake de lekreste viner, oppleve mat og vin i kombinasjon, delta på spennende foredrag og ikke minst overvære den spennende konkurransen.

I etterkant av NM'et og den store smakingen arrangeres det også en stor middag på Onda Sea hvor du vil møte en rekke av østersåpnerne.

Meld deg på som deltaker til NM i østersåpning ved å klikke på lenken nedenfor!

Jeg melder meg på som deltaker i NM  (klikk)

Se konkurransereglene ved å klikke her

Hva:

NM i østersåpning 2012

Når:

Søndag 2. september klokken 14.00
(registrering fra kl 12.00)

Hvor:

Posthallen Restaurant, Prinsensgate 2, 0152 Oslo

Hvem:

Du som arbeider med sjømat profesjonelt

Hvorfor:

Vinneren vil representere Norge under årets VM
- 58th Galway International Oyster Festival,
Irland 27. - 30. september 2012.

Norge i verdenstoppen

Norge har en fantastisk historie å se tilbake på i VM i østersåpning.

To verdensmestere de siste årene ( Ola Nilsson og Øystein Reinsborg ), og mange topplasseringer før det, gjør at Norge stiller som en av favorittene.

Åpning av østers er en krevende sport. I fjor var det Xiang Xiu som vant den spennende sekundstriden. Han brukte 4 minutter og 58 sekunder på å åpne 30 østers, og samtlige var så og si perfekt åpnet.

Hvilket betyr at innmaten ikke var skadet, at det ikke var skallrester eller andre uvedkommende elementer i skjellene og ikke minst at de var anrettet på en elegant måte.

Les konkurransereglene her

Det er heller ingen hvilke som helst østers deltakerne får bryne seg på. I denne konkurransen bruker vi nemlig den opprinnelige østersen i våre farvann, flatøsters av ypperste kvalitet.

Østersene som kommer fra Galway i Irland, er de samme som benyttes under det årlige verdensmesterskapet, og de leveres av Norges fremste leverandør av gourmetprodukter, A la Carte Produkter .

I år blir det kanskje du som får muligheten til å forsvare Norges ære?

Jeg vil delta i NM i østersåpning (klikk)

Enestående premier

Vinneren av årets Norgesmesterskap kan vente seg et vell av flotte premier.

Som Norgesmester får vinneren æren av å forsvare Norges gode resultater i verdensmesterskapet i Galway, Irland, i slutten av september.

Norgesmesteren får dessuten et utrolig urverk til en verdi av kroner 10 000,-, levert av den offisielle tidtakeren Tissot Norge .

Videre får vinneren en reise og opphold for to personer på Laroche Hôtel du Vieux Moulin i Chablis med omvisning på vingården, samt en eksklusiv kokkejakke levert av Sportex .

Vinneren og finalistene blir også premiert med et utvalg viner fra Maison Laroche, samt at det blir en egne premier levert av Howard for beste kvinnelige østersåpner, beste presentasjon og beste tid.

jobber du med østers til vanlig skal du ikke nøle med å melde deg på dette spennende arrangementet.

Jeg vil delta i NM i østersåpning (klikk)

Bli med på festen

Årets NM holdes under årets store vinarrangement i Posthallen, og hva passer vel bedre enn å sette avsøndagen til å lære mer om vin og overvære Norges tøffeste mesterskap?

Husk at du må forhåndspåmelde deg til dette arrangmentet via lenken nedenfor.

I etterkant av NM'et og den store smakingen arrangeres det også en stor middag på Onda Sea hvor du vil møte en rekke av østersåpnerne.

Jeg jobber innen hotell og restaurant og vil melde meg på vinsmakingen (Horeca)

 
Foto: Atle Kildahl Torp, Roger Kolbu, Thor Brødreskift

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen