Norgescup i Stavanger

Norgescup i Stavanger

Kommende fredag og lørdag skal kokker og servitørlærlinger i ilden under årets store mesterskap.

Norgescup er et prestisjepreget motiveringsmoment for kokke- og servitørlærlinger, og står for å tilstrebe bevisstgjøring av faglig kvalitet.

Det gjennomføres regionale konkurranser i forkant, der regionale vinnerlag er kvalifiserte til å delta i Norgescup.

Lagene skal i fredagens semifinale tilberede og anrette en tre retters meny til fire personer i løpet av tre timer. Rettene skal anrettes på tallerken.

De seks beste semifinalister går videre til finalen på lørdagen.

Lørdagens finale

Kokkelærlinger:
Finaleoppgaven er å tilberede, anrette og i samarbeid med servitørlaget, servere en tre retters meny for 12 personer, hvorav 4 kuverter skal til dommere, 1 til utstilling og 7 kuverter skal til gjester. Hovedretten til gjestene serveres på fat.

Servitør:
Oppgavene omfatter - lagene bedømmes for:
• Teorispørsmål
• Duking & dekking
• Servering - Arbeidsteknikk
• Rydding
• Kommunikasjon
• Barista
• Valg av drikke
• Dekantering
• Bar
• BlomsterSablé
• Russisk servering

Om konkurransen

23 laug kan stille med lag. Laug som har 13 lag eller flere påmeldt til regional konkurranse kan stille med to lag. For øvrig får ett lag fra hvert laug får delta. Hvert lag består av to personer + lagleder.

Konkurransen benytter høyt kvalifiserte dommere, med nasjonalt og internasjonalt renommé.

Oppgavene under semifinale og finale skal være utfordrende for lærlingene, i tillegg til å tilfredsstille kravene til den nasjonale fagopplæringen. Oppgavens innhold skal fokusere på grunnleggende tilberednings-metoder og forutsetter bruk av råvarer med høy kvalitet.

Vinnere av Norgescup er kvalifiserte til å delta i Nordisk Mesterskap for lærlinger. Ved å delta i Nordisk Mesterskap, blir også den norske fagopplæringen i kokkefaget representert internasjonalt.

Bak Norgescup står Kokkenes Mesterlaug Rogaland med et stort antall frivillige ildsjeler som er opptatt av å fremme fagopplæringen av fremtidens kokker og servitører.

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen