Norgesmesterskap for hobbykokker 2002

NM for hobbykokker arrangeres søndag den 22. september 2002 under Matglede-dagene i Vika, Oslo. Nedenfor finner du reglementet for konkurransen.

Konkurranseregler for NM for hobbykokker 2002
Konkurransen legges opp etter kokkefaglige regler og rutiner, men det er plass for eventuelle humoristiske og originale innslag på hobby-kokk nivå. Formålet med konkurransen er å stimulere til høyere kvalitetsbevissthet, større kunnskaper og mer lyst til å lage mat på kjøkkenet hjemme.

Utvelgelsen til finalen foretas av juryen basert på de skriftlige påmeldingene som er kommet inn innen den 5. september 2002. Påmeldingen skal inneholde en beskrivelse av den konkurransemenyen laget vil delta med samt vinforslag til hver rett.

Det er seks lag som konkurrerer i finalen søndag den 22. september. Finalen foregår på en kokke-scene utendørs med mobile konkurransekjøkkener satt opp i samarbeide med Kokkenes Mesterlaug Oslo.

Råvarene leveres av matbutikken MENY i Vika og konkurransemenyen baseres på varer som er tilgjengelige på MENY.

Norsk lam er hovedingrediensen i hovedretten. Forretten skal bestå av fisk og/eller skalldyr og desserten av frukt og/eller bær, alt basert på sesongens norske råvarer.
Det skal lages 8 porsjoner av hver rett, hvorav 4 går til juryen forøvrig, 1 går til fotografering og 3 serveres for gjester ved bord i konkurranseområdet.

Fremmøte i Vika Buen kl. 12.00 med forberedelser og utdeling av effekter. Blant annet får alle deltakerne et forkle påbrodert NM for hobbykokker 2002. Kl. 12.30 starter konkurransen og rettene skal være ferdig som følger: Forrett kl. 16.30, hovedrett kl. 16.50 og dessert kl. 17.10. Premieutdelingen foregår kl. 18.00.

Juryen vurderer menyen etter god smak og pen presentasjon. Forslag til vin vil ikke gi poengmessig uttelling.

Alle rettigheter til bruk av bilder og oppskrifter i forbindelse med konkurransen tilhører Lucullus. Juryens avgjørelser kan ikke innklages.

Alle finalistene får deltakerdiplom. Vinnerlaget får reise og opphold til Bocuse d'Or (Kokke-VM) i Lyon, 25.-30. januar 2003 (med mulighet til å ta med betalende ektefelle/samboer/kjæreste) hvor det blir anledning til å følge den norske deltakeren Charles Tjessem på vei til seierspallen. Han har litt å forsvare nemlig etter at Norge og Terje Ness tok gull i 1999. Dessuten lover vi hyggelige premier til de øvrige lagene.

Deltakeravgift er kroner 600 pr lag. Reise til og opphold i Oslo må bekostes av deltakerne selv.

Jury NM for hobby-kokker 2002:

Harald Osa, juryformann
Kokkenes Mesterlaug Oslo og Holmenkollen Restaurant

Per-Kristian Foss
hobby-kokk og finansminister

Randi Kvissel Haugen
adm.direktør i Matmerk

Aase E. Jacobsen
redaktør i tidsskriftet Apéritif og nettstedet www.aperitif.no

Astrid Dieserud
matansvarlig i Lucullus
 

Tilbake til artikkelen

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen