Norgesmesterskap for hobbykokker 2002

NM for hobbykokker arrangeres søndag den 22. september 2002 under Matglede-dagene i Vika, Oslo. Nedenfor finner du reglementet for konkurransen.
Redaksjonen
12 August 2002 - 09:16

Konkurranseregler for NM for hobbykokker 2002
Konkurransen legges opp etter kokkefaglige regler og rutiner, men det er plass for eventuelle humoristiske og originale innslag på hobby-kokk nivå. Formålet med konkurransen er å stimulere til høyere kvalitetsbevissthet, større kunnskaper og mer lyst til å lage mat på kjøkkenet hjemme.

Utvelgelsen til finalen foretas av juryen basert på de skriftlige påmeldingene som er kommet inn innen den 5. september 2002. Påmeldingen skal inneholde en beskrivelse av den konkurransemenyen laget vil delta med samt vinforslag til hver rett.

Det er seks lag som konkurrerer i finalen søndag den 22. september. Finalen foregår på en kokke-scene utendørs med mobile konkurransekjøkkener satt opp i samarbeide med Kokkenes Mesterlaug Oslo.

Råvarene leveres av matbutikken MENY i Vika og konkurransemenyen baseres på varer som er tilgjengelige på MENY.

Norsk lam er hovedingrediensen i hovedretten. Forretten skal bestå av fisk og/eller skalldyr og desserten av frukt og/eller bær, alt basert på sesongens norske råvarer.
Det skal lages 8 porsjoner av hver rett, hvorav 4 går til juryen forøvrig, 1 går til fotografering og 3 serveres for gjester ved bord i konkurranseområdet.

Fremmøte i Vika Buen kl. 12.00 med forberedelser og utdeling av effekter. Blant annet får alle deltakerne et forkle påbrodert NM for hobbykokker 2002. Kl. 12.30 starter konkurransen og rettene skal være ferdig som følger: Forrett kl. 16.30, hovedrett kl. 16.50 og dessert kl. 17.10. Premieutdelingen foregår kl. 18.00.

Juryen vurderer menyen etter god smak og pen presentasjon. Forslag til vin vil ikke gi poengmessig uttelling.

Alle rettigheter til bruk av bilder og oppskrifter i forbindelse med konkurransen tilhører Lucullus. Juryens avgjørelser kan ikke innklages.

Alle finalistene får deltakerdiplom. Vinnerlaget får reise og opphold til Bocuse d'Or (Kokke-VM) i Lyon, 25.-30. januar 2003 (med mulighet til å ta med betalende ektefelle/samboer/kjæreste) hvor det blir anledning til å følge den norske deltakeren Charles Tjessem på vei til seierspallen. Han har litt å forsvare nemlig etter at Norge og Terje Ness tok gull i 1999. Dessuten lover vi hyggelige premier til de øvrige lagene.

Deltakeravgift er kroner 600 pr lag. Reise til og opphold i Oslo må bekostes av deltakerne selv.

Jury NM for hobby-kokker 2002:

Harald Osa, juryformann
Kokkenes Mesterlaug Oslo og Holmenkollen Restaurant

Per-Kristian Foss
hobby-kokk og finansminister

Randi Kvissel Haugen
adm.direktør i Matmerk

Aase E. Jacobsen
redaktør i tidsskriftet Apéritif og nettstedet www.aperitif.no

Astrid Dieserud
matansvarlig i Lucullus
 

Tilbake til artikkelen

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her