Norsk familie tar over Ronnums Herrgård

En norsk familie har inntatt Ronnums Herrgård i Sverige. Etter ti år med Winn Hotels er det nå nye eiere på plass.
Redaksjonen
17 August 2007 - 09:00

- Ronnums Herrgård har sjarm, historie og fremtid. Vårt mål er å gjøre lokalbefolkningen så stolt av herregården at de ønsker å bringe sine gjester til Ronnums, sier den kommende direktør Anita Blomberg-Nygård.
 
Har flyttet inn
De nye hotelleierne, ekteparet André og Anita Blomberg-Nygård har allerede flyttet inn sammen med sønnen.
 
De kommer til å eie og drive herrgården som et vertskap. Ekteparet har til sammen 28 års erfaring fra hotell- og restaurantbransjen.
 
Mens André har gjort karriere innen restaurantbransjen på flere stjernerestauranter, har Anita sin erfaring fra hotelldrift, senest som hotellsjef på det nye Radisson SAS-hotellet i Fredrikstad.
 
Klart mål
Arbeidende styreformann André Nygård har en klar målsetting for restauranten.
 
- Herregården har en historie på priser for sin kokkekunst. Det er derfor absolutt reelt å sikte mot flere priser innen et par år. Det skal samtidig være et spisested som alle kan ta seg råd til å spise på, sier han i en pressemelding.
 
Fra 1700-tallet
Herregården stammer fra 1700 tallet. I 1752 fikk de tillatelse til å starte en kro, så restauranten i dag stammer fra langt tilbake i tid.
 
- Vi har stor tro på Ronnum som feire-, forretnings- og kurshotell. Alt ligger til rette for enhver smak. Nærhet til flere større bedrifter og nærhet til flotte naturomgivelser. I tillegg ligger det mellom to byer under sterk utvikling: Vänersborg og Trollhättan, mener ekteparet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her