Norsk gull i junior-VM

Norges lag tok seieren i kaldmat.

Mandag ble det klart at de norske juniorkokkene tok gullet i kategorien kaldmat under «The 11th Culinary World Cup» i Luxemburg. Kaptein for de ti juniorene på laget er Morten Rathe, kjøkkensjef på Rica Nidelven i Trondheim.
- Dette er første gang vi deltar, og vi visste jo ikke helt hva vi gikk til. At vi traff så godt både med mat og stil er imponerende, sier Rathe til Adressa.no.

Kokkene konkurrerte i tre kategorier; showfat og tapas, femretters festmiddag samt desserter og showpiece.

Dommerne la vekt på detaljer i kreasjonene samt helheten i presentasjonen da de vurderte det norske laget. Ett års trening og god planlegging ga resultater.

- Gjennom de tre kategoriene må man ha fokus både på hvordan man bør presentere maten på tallerkenen og hvordan gjestene skal forsyne seg. Samtidig er det små detaljer ved de enkelte rettene som kanskje ikke legges merke til av alle, men som dommerne lett vil merke seg, sier Rathe.

En selvbygget buffé i pleksiglass med forskjellige forhøyninger fikk spesielt skryt av dommerne.

- Andre land hadde med blinkende lys og sterke farger i sine presentasjoner. Jeg tror vi skilte oss ut på en positiv måte ved å kjøre en enkel stil, sier Rathe.

Med seieren ligger laget godt an foran varmmatkonkurransen onsdag. Et godt resultat i den øvelsen kan sukre dem seieren sammenlagt.

Sammenlagtresultatene blir kunngjort torsdag.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen