Norsk julebrunost made in England

Ikke mulig å lage slik ost i Norge, sier Tine.

Rund og med rød voks rundt seg, ligger den nye julebrunosten i butikkene. Råvarene i osten er norske, men osten er produsert ved et anlegg i England.

- Dette er en prøveproduksjon for å teste om det er marked for en slik type ost. Ettersom produksjonsanleggene våre for brunost i Norge ikke er i stand til å produsere osten i den form og med voksingen som trengs, har vi valgt å produsere den i England, forklarer kommunikasjonssjef Lars Galtung i Tine til Romsdals Budstikke.

Ifølge Tine lages det cirka 20 tonn av juleosten i år. Produktet er et prøveprosjekt, og er en blanding av gudbrandsdalsost og fløtemysost, tilsatt blant annet kardemomme og rosiner. Osten er ifølge Tine en mellomting av Gudbrandsdalsost og Fløtemysost i farge og smaksstyrke. Julebrunosten produseres ved et meierianlegg i Ilchester, sørvest i England. Ilchester Cheese Co. Ltd. er eid av selskapet Norseland, som igjen er eid av bondesamvirket Tine.

Selger osten godt, kan det ifølge Tine bli aktuelt å montere produksjonsutstyret som trengs ved et av de norske brunostmeieriene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen