Norsk sjømat i London

Hele 2500 måltider med norsk laks og kamskjell gikk med i løpet av fire dager under Taste of London.
Redaksjonen
13 Juli 2007 - 17:51

Det var stjernekokk Pascal Proyart fra restaurant One-O-One som i samarbeid med Eksportutvalget for fisk disket opp med norsk mat for et matinteressert publikum.
 
I løpet av de fire dagene gikk det med nærmere 300 kg norsk laks og 2 000 norske kamskjell til retten Confit of Norwegian salmon and scallop mi-cuit, truffle potato mousseline and foie gras jus roti.
 
God arena
- Når så mange mennesker kommer for å få en smak av rettene med norsk laks og kamskjell sier det seg selv at produktene faller i smak for svært mange. Tilbakemeldingene var overveldende, folk kom tilbake både en og to ganger, og uttrykte at dette var det beste måltidet de hadde smakt hele dagen. Disse besøkende er folk med en stor kulinarisk interesse og mange fungerer som opinionsledere i matmiljøene i England. Her hadde vi en unik mulighet til å vise dem hvor godt det smaker med norsk sjømat, sier prosjektleder Line Børnick-Sørhaug til Eksportutvalgets hjemmeside.
 
Sverger til norsk
Pascal Proyart er ingen hvem-som-helst i restaurantverdenen. One-O-One er valgt til Londons beste fiskerestaurant fem år på rad av Harden's Restaurant Guide. Restauranten gjenåpner i slutten av juli etter tre måneders oppussing, og Pascal vil fremdeles servere norsk laks, torsk, kveite og kamskjell. Menyen blir supplert med flere norske arter utover høsten, men det er norsk kongekrabbe som fremdeles er restaurantens bestselger.
 
Under Taste of London arrangerte Eksportutvalget for fisk en konkurranse på standen til One-O-One. Nærmere 1000 mennesker meldte seg på konkurransen ved å svare på noen enkle spørsmål om norsk sjømat og One-O-One. Vinneren får bli med på tur til Norge med Pascal Proyart til høsten.
 
Fjerde året
Taste of London ble avholdt for fjerde året på rad og er en fire dagers matfest der 50 av Londons beste restauranter serverer smakebiter til 50 000 besøkende. Kvaliteten er høy, til sammen 13 Michelin-stjerner hadde restaurantene som deltok. Foruten One-O-One deltok blant annet Jamie Oliver's Fifteen, 3 av Gordon Ramsay's restauranter og Tom Aiken's 2 restauranter.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Cocktailkurs: Lær å lage klassiske cocktails - med en tvist.
Matkurs og vinkurs
Cocktailkurs i Oslo

Cocktailkurs: Lær å lage klassiske cocktails - med en tvist.

Den 11. september inviterer vi til et eksklusivt cocktailkurs hvor du lærer å lage 5 cocktails. Det er begrenset antall plasser – så vær rask!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her