Norsk toppsjef til Absolut

Nordmannen Ketil Eriksen (41) blir ny sjef for V&S Absolut Spirits. Selskapet har ansvaret for produksjon, markedsføring og salg av merkevarene ABSOLUT VODKA, Level Vodka, ABSOLUT CUT, DANZKA Vodka, FRÏS Vodka og Plymouth Gin.
Redaksjonen
01 November 2004 - 01:00

V&S Absolut Spirits er en divisjon av svenskeide V&S Group, en av verdens ledende vin- og brennevinsselskaper. V&S Absolut Spirits har sitt hovedkontor i Stockholm, og omsatte i 2003 for 5.1 mrd SEK. Ketil Eriksen overtar stillingen etter Bengt Baron, som tidigere i år gikk til stillingen som administrerende direktør for V&S Group.
 
- Det blir en spennende utfordring å utvikle en så veletablert og fremgangsrik merkevare som ABSOLUT og samtidig få de andre internasjonale varemerkene til å vokse. Med min lange erfaring innen salg og markedsføring av globale konsumentprodukter ønsker jeg å bidra til fortsatt vekst for V&S Absolut Spirits, sier Ketil Eriksen.
 
Ketil Eriksen vil tiltre som divisjonssjef innen 1. april 2005.
 
Eriksen har hatt en lang og spennende karriere innen dagligvarehandelen, med 16 års erfaring i ledende posisjoner innenfor salg og markedsføring av konsumentprodukter. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør for Colgate-Palmolive AB, der han de siste fem årene har hatt ansvaret for selskapets markeder i Sverige og Finland. Han har også vært markedsdirektør for øl, vin og mineralvann hos Spendrups Bryggerier AB.
 
Før Eriksen flyttet til Sverige i 1992 var han markedssjef for Colgate-Palmolive AS i Norge og produktsjef i Stabburet. Eriksen har også flere styreverv, blant annet er han styreformann i KTF (Kemisk-Tekniska Leverantörsförbundet) og styremedlem i DLF (Dagligvaruleverantörernas Förbund).

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Plukkfisk er den reneste festmaten
Dagens rett

Plukkfisk er den reneste festmaten

Det finnes et utall ulike oppskrifter på plukkfisk. Dagens utgave er laget med lettsaltet torsk og toppet med sprøstekt bacon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her