Norsk vodka øker mest

Av de nær 230 000 literne vodka vi drikker hver eneste måned, er rundt 100 000 liter norsk vare. Norske Vikingfjord, som kaller seg verdens reneste vodka, kan skilte med den største salgsøkningen.
Redaksjonen
13 November 2000 - 14:06

Hittil i år har vi drukket mer enn to millioner liter vodka. Det er en svak øking fra i fjor. Ifølge Vinmonopolet er norsk vodkas andel av totalsalget hittil i år på 43 prosent.

De største utenlandske merkene Smirnoff og Koskenkorva har hittil i år hatt en salgsnedgang på henholdsvis 10,4 og 1,7 prosent, mens det er den norskproduserte vodkaen Vikingfjord som spiser markedsandeler.

-Salget av Vikingfjord har økt med rundt 20 prosent så langt i år, og det er desidert størst vekst, sier produktsjef Sturla Rooth i Arcus. Han opplyser at den mest solgte norske vodkaen er Kalinka, som også er markedets billigste.

Rent kildevann
Vikingfjord er en eksklusiv norsk vodka, produsert med rent kildevann. Rooth tror dette er den viktigste årsaken til den sterke økingen i salget. Nå har den også fått ny design for å understreke eksklusiviteten.

-Det å finne en god vannkilde til et produkt er viktig. Derfor har vi valgt å bruke brevann fra Olden i produksjonen av Vikingfjord. Det gjør at denne norske vodkaen er i verdensklasse hva renhet angår, og folk får en mer nøytral vodka, sier han.

Potetspriten gjennomgår en spesiell destillasjonsprosess for å oppnå ren og nøytral karakter, og blandes deretter ut med brevann til riktig styrke.

Tekst og foto: Ruth Høyland Jønsrud - Newswire.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her