Norsk vodka øker mest

Av de nær 230 000 literne vodka vi drikker hver eneste måned, er rundt 100 000 liter norsk vare. Norske Vikingfjord, som kaller seg verdens reneste vodka, kan skilte med den største salgsøkningen.
Redaksjonen
13 November 2000 - 14:06

Hittil i år har vi drukket mer enn to millioner liter vodka. Det er en svak øking fra i fjor. Ifølge Vinmonopolet er norsk vodkas andel av totalsalget hittil i år på 43 prosent.

De største utenlandske merkene Smirnoff og Koskenkorva har hittil i år hatt en salgsnedgang på henholdsvis 10,4 og 1,7 prosent, mens det er den norskproduserte vodkaen Vikingfjord som spiser markedsandeler.

-Salget av Vikingfjord har økt med rundt 20 prosent så langt i år, og det er desidert størst vekst, sier produktsjef Sturla Rooth i Arcus. Han opplyser at den mest solgte norske vodkaen er Kalinka, som også er markedets billigste.

Rent kildevann
Vikingfjord er en eksklusiv norsk vodka, produsert med rent kildevann. Rooth tror dette er den viktigste årsaken til den sterke økingen i salget. Nå har den også fått ny design for å understreke eksklusiviteten.

-Det å finne en god vannkilde til et produkt er viktig. Derfor har vi valgt å bruke brevann fra Olden i produksjonen av Vikingfjord. Det gjør at denne norske vodkaen er i verdensklasse hva renhet angår, og folk får en mer nøytral vodka, sier han.

Potetspriten gjennomgår en spesiell destillasjonsprosess for å oppnå ren og nøytral karakter, og blandes deretter ut med brevann til riktig styrke.

Tekst og foto: Ruth Høyland Jønsrud - Newswire.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her