Norske jordbær i Hooch

I forbindelse med lanseringen av sommerens store drikkevarenyhet, Jordbær-Hooch, eller Hooch Strawberry, som er det offisielle navnet, sier importøren Arve Røys Stranden at det kan bli aktuelt å bruke norske jordbær i drikken i fremtiden.
Redaksjonen
15 Juni 2001 - 01:00

Hooch-produktene selger nemlig så godt i Norge at det vurderes å produsere her. - Både norske jordbær og solbær kan komme til å havne i Hooch-flaskene, og i andre av våre produkter, sier Strag-direktøren.
 
ESA har gått til søksmål mot Norge for å få Hooch ut i dagligvarebutikkene. - Hooch Strawberry er utviklet spesielt for det norske markedet, blant annet med tanke på at vi kan få selge produktet i dagligvarebutikkene. - Vi er svært glad for ESAs støtte mot den særnorske diskrimineringen av god smak. Hvorfor skal den gode jordbærsmaken med 4,7 vol% alkohol være forbudt, når øl med samme alkoholstyrken er tillatt, undrer Arve Røys Stranden og forrtsetter.
 
Hooch Strawberry er utviklet i samarbeid med produsenten, det store engelske Bass-konsernet, og er kun tilsalgs i Norge og i Tyskland, men trolig kommer andre land etter, sier Stranden. Strag og Bass har arbeidet i over ett år med å få fram den velsmakende jordbær-smaken i Hooch Strawberry. Strag har bestemt seg for å satse meget sterkt på nettopp denne smaken fordi nordmenn er så glad i den.
 
Tre jordbær-drikker
Fra før har Strag jordbær-likøren Wild Strawberry til salgs på Vinmonopolet. - I november kommer vi med en jordbær-krem likør som vi har forsket på i to år for å få til. Verken jordbær eller krem kommer fra Norge - dessverre, for her har vi ikke lov å produsere brennevinsprodukter ennå. Og det blir for dyrt å sende alt til Irland, hvor vi produserer kremlikøren. Vi håper imidlertid at dette vil endre seg snart, fremholder Stranden, som lover å produsere flere spennende alkoholprodukter.
 
Fakta om hooch
Hooper''s Hooch kom på markedet i 1995 og ble straks en suksess verden over. På grunn av de ulike landenes lovgivning, finnes det både vin- og brennevinsbaserte Hooch-varianter. De siste to-tre årene er det utviklet spesielle varianter for enkelte land/markeder. I Norge må Hooch selges på Vinmonopolet, til tross for samme alkoholstyrke som pils.
 
I Norge og i noen andre land ble det rettet sterk kritikk mot drikken, som spesielt avholdsbevegelsen hevder drikkes av mindreårige og fører til tidligere debutalder. Kritikken er blitt tilbakevist, fordi det ikke finnes vitenskaplige undersøkelser som støtter opp om kritikken.
 
Hooch Strawberry er en musserende aromatisert vinbasert drikk i 33 cl flasker som kan drikkes godt avkjølt rett fra flasken, i glass med knust is, som frisk apertif i champagneglass (gjerne til jordbær/jordbærkake).
 
Hooch Strawberry har en god jordbærduft uten for mye sødme. Forfriskende, ren jordbærsmak og lang og meget behagelig ettersmak. Inneholder bærrester. En vidunderlig frisk sommerdrikk!
 
Hooch Strawberry er vinbasert. Alkoholprosenten er som for de øvrige Hooch-variantene 4,7 vol%.
 
Vinmonopolets pris er kr. 25,70.
 
Øvrige smaker i Hooch-serien (33 cl flasker) er:
7626 Hooper''s Hooch Lemon - halvtørr, musserende og svært frisk sitron-drikk.
7959 Hooper''s Hooch Apple - halvtørr, musserende epledrikk
7880 Hooper''s Hooch Orange - halvtørr, musserende appelsindrikk

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her