En caipirinha består av Brasils nasjonalbrennevin cachaca (laget av sukkerrør - altså som en rom), lime og sukker. Ikke noe annet. Strengt tatt trengs ikke noe mer, men det er altfor fristende å blande inn de deilige norske jordbærene nå som de er i sesong.

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Les også
Jordbær caipirinha drinkoppskrift

Fremgangsmåte
- Del limehalvdelen i mindre biter.
- Ha i et røreglass med sukkerlake (eller melis).
- Muddle (knus med baksiden av en skje eller en tre-muddler.
- Tilsett jordbær og mynte og knus videre.
- Hell over i et rocksglass med isbiter.
- Skyll ut av rødegrasset med cachacen og hell dette over i rocksglasset.
- Rør og topp med mer is.
- Pynt med myntekvast.
Sendt inn av Aperitif
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Matparadiset Kvitsøy har også en restaurant - bli med til Grøningen
Det er når det blåser som friskest, og vinden haler og drar i både deg og båten, at det gjør ekstra godt å komme til restaurant Grøningen. Her ønskes velkommen til et eldorado av smaker og opplevelser – i et gammelt naust på en øy i havgapet.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.
Les hele sakenSommerens beste hemmelighet i basisutvalget
Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Matparadiset Kvitsøy har også en restaurant - bli med til Grøningen
Det er når det blåser som friskest, og vinden haler og drar i både deg og båten, at det gjør ekstra godt å komme til restaurant Grøningen. Her ønskes velkommen til et eldorado av smaker og opplevelser – i et gammelt naust på en øy i havgapet.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Lær mer om vin: Introduksjonskurs
Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 6 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.
Les hele saken