Bransje
Novemberutgaven av Apéritif magasin 2022 for bransje

Novemberutgaven av Apéritif magasin 2022 for bransje

Her finner du artikler om nye Plah, baren *isms meny til ettertanke, et besøk på Poppels i Gøteborg og mye sveitsisk/tysk grundighet.
08 November 2011 - 16:16

2022 byr vi på 8 utgaver av magasinet Apéritif fylt med lesestoff fra hele verden. Som abonnent på Apéritifs nyhetsbrev for bransjen er det digitale abonnementet inkludert.

Nye Plah kan uten problem kalles Thaitempel på norsk. Med Plah 2.0 har Terje Ommundsen skapt en helt unorsk restaurant, som heller ikke er typisk thai.

Med høstens menyer og konsepter med Drinker til ettertanke tar Chris Grøtvedt og hans team *ism i en ny retning. En drink er ikke lenger bare en drink, men skal sette spor etter seg og vekke debatt.

Carolyn og Jean-Claude Martin på Creation Wines er Mer enn en vinprodusent og nøyer seg ikke bare med å ha skapt et nytt vinområde i Sør-Afrika, å redde landets vinindustri fra virusplager og å lage god vin. Alt de gjør handler om å gi noe tilbake til lokalmiljøet og sine ansatte.

Ild er den sjette smaken på restauranten Knystaforsen. Å lage mat over åpen ild skaper helt nye smaksopplevelser, og forandrer seg etter om det er snakk om ved av bjørk, bøk eller eik. Det har dessuten gitt en Michelin-stjerne.

Med 40 bryggerier får «Gøteborg-fenomenet» ølfolket til å klø seg i hodet. Nye bryggerier, barer og konsepter dukker opp – også hos et av byens mest anerkjente håndverksbryggerier, Poppels, som nå har verdens største park av eikefat beregnet på pilsner.

Markgräflerland er den minst kjente og den minst tyske av alle tyske vinregioner. Og dermed Tysklands mest interkulturelle vinregion Som likevel, og kanskje nettopp derfor har en helt unik signatur.

Kjøkkensjef og eier av tostjerneren Stucki i Basel, Tanja Grandit, har en unik kjøkkenstil med ensfargete og ekstremt aromatiske retter, men er samtidig  langt mer enn en dyktig kokk.

Sveits er mer enn et paradis for norske skatteflyktninger. De er også ledende innen å utvikle druesorter med økt motstandskraft overfor sykdommer, bedre kjent som PiWi.

Parabere betyr 8000 kvinner fra 60 nasjoner som alle deler organisasjonens mål om bedret kjønnsbalanse og mangfold på alle nivåer i servicenæringen.

Her kan du lese hele utgaven av magasinet

Neste nummer av Apéritif kommer 6. desember 2022

Her kan du lese tidligere utgaver av magasinet

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær
Ukens kake

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær

Velg mellom rips, kirsebær eller moreller, eller det du måtte ha for hånden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her