Bransje
Novemberutgaven av Apéritif magasin 2022 for bransje

Novemberutgaven av Apéritif magasin 2022 for bransje

Her finner du artikler om nye Plah, baren *isms meny til ettertanke, et besøk på Poppels i Gøteborg og mye sveitsisk/tysk grundighet.
08 November 2011 - 15:16

2022 byr vi på 8 utgaver av magasinet Apéritif fylt med lesestoff fra hele verden. Som abonnent på Apéritifs nyhetsbrev for bransjen er det digitale abonnementet inkludert.

Nye Plah kan uten problem kalles Thaitempel på norsk. Med Plah 2.0 har Terje Ommundsen skapt en helt unorsk restaurant, som heller ikke er typisk thai.

Med høstens menyer og konsepter med Drinker til ettertanke tar Chris Grøtvedt og hans team *ism i en ny retning. En drink er ikke lenger bare en drink, men skal sette spor etter seg og vekke debatt.

Carolyn og Jean-Claude Martin på Creation Wines er Mer enn en vinprodusent og nøyer seg ikke bare med å ha skapt et nytt vinområde i Sør-Afrika, å redde landets vinindustri fra virusplager og å lage god vin. Alt de gjør handler om å gi noe tilbake til lokalmiljøet og sine ansatte.

Ild er den sjette smaken på restauranten Knystaforsen. Å lage mat over åpen ild skaper helt nye smaksopplevelser, og forandrer seg etter om det er snakk om ved av bjørk, bøk eller eik. Det har dessuten gitt en Michelin-stjerne.

Med 40 bryggerier får «Gøteborg-fenomenet» ølfolket til å klø seg i hodet. Nye bryggerier, barer og konsepter dukker opp – også hos et av byens mest anerkjente håndverksbryggerier, Poppels, som nå har verdens største park av eikefat beregnet på pilsner.

Markgräflerland er den minst kjente og den minst tyske av alle tyske vinregioner. Og dermed Tysklands mest interkulturelle vinregion Som likevel, og kanskje nettopp derfor har en helt unik signatur.

Kjøkkensjef og eier av tostjerneren Stucki i Basel, Tanja Grandit, har en unik kjøkkenstil med ensfargete og ekstremt aromatiske retter, men er samtidig  langt mer enn en dyktig kokk.

Sveits er mer enn et paradis for norske skatteflyktninger. De er også ledende innen å utvikle druesorter med økt motstandskraft overfor sykdommer, bedre kjent som PiWi.

Parabere betyr 8000 kvinner fra 60 nasjoner som alle deler organisasjonens mål om bedret kjønnsbalanse og mangfold på alle nivåer i servicenæringen.

Her kan du lese hele utgaven av magasinet

Neste nummer av Apéritif kommer 6. desember 2022

Her kan du lese tidligere utgaver av magasinet

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her