Ny aksjonær på Sanderstølen

En ny aksjonær har kommet inn på eiersiden ved Sanderstølen høyfjellshotell.
Redaksjonen
03 Mars 2009 - 18:00

De fire investorene fra Grenland som for et drøyt halvår siden ble ufrivillige eiere av Sanderstølen høyfjellshotell har fått en ny medeier til hotellet.
 
Investorene måtte dele eierskapet med konkursrytteren Stein Skau-Jacobsen.
 
Tok opp lån
De fire investorene spyttet høsten 2008 inn fem millioner kroner i aksjekapital i sitt nyetablerte og felles eide Golsfjellet Holding AS. I tillegg tok de opp lån på ti millioner kroner.
 
Deretter ble pengene overført som lån til Sanderstølen høyfjellshotell med håp om en eventyrlig avkastning på tomtesalg.
 
Bråk og uro
Men det gikk ikke slik. Etter flere måneders bråk og uro er Skau-Jacobsens selskaper nå innlevert skifteretten for oppløsning. Bobestyreren har solgt hans halvpart av hotellaksjene videre til Fjeller Eiendom AS i Oslo.
 
Fjeller Eiendom fikk tilslaget på 50 prosent av aksjene for 150 000 kroner.
 
Ikke pent behandlet
- Hotellet er ikke blitt behandlet pent de siste årene. Nå må vi sette oss sammen og få dette stedet opp å gå. Det må hentes inn mer penger for å få tingene på plass, sier Per Kristian Fjeller i Fjeller Eiendom AS til TA.
 
Han sier salgsprospektet for hotellet er trukket tilbake.
 
Sanderstølen høyfjellshotell satt med en langsiktig gjeld på nær 40 millioner kroner ved utgangen av 2007 og inntjeningen var dårlig både det året og siste år.
 
Som følge av turbulens på eiersiden og dårlig drift sliter hotellet med et dårlig rykte.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her