Ny Cappella-suksess

Den helt nye Cappella Bianco ligger an til å bli sommerens store hvitvinsslager. 35 000 flasker ble revet bort, og Polet ble utsolgt på få dager. Kanskje en vin å sette på drikkekartet?

Hvitvinstørste nordmenn tvinger nå Arcus Produkter til å bestille ekstra vin fra Sør-Italia.
 
- Jeg tror vi allerede nå kan slå fast at Cappella Bianco blir den store sommerslageren på hvitvinsfronten, sier marketingsjef Terje Thurmann-Moe i Arcus Produkter.
 
God kritikk
Rådgiver Jens Nordahl ved Vinmonopolet mener suksessen skyldes flere forhold.
 
- Mange kjenner Cappella-navnet fra den røde varianten, som var fjorårets store salgssuksess. Vinen fikk dessuten meget god mottakelse av vinjournalistene. Og sist, men ikke minst: Den er ganske rimelig. Det er mye kvalitet for pengene, rett og slett, sier Nordahl.
 
Han opplyser at Vinmonopolet en vanlig maiuke selger om lag 220 000 liter hvitvin totalt. - Av dette utgjorde Cappella Bianco-salget cirka fem prosent. - Det er mye for ett enkelt vinmerke, sier Nordahl.
 
Frisk og aromatisk
Da den røde Cappellaen kom på markedet i fjor, slo den alle tidligere salgsrekorder. I løpet av året fikk den opp mot ti prosent av rødvinsmarkedet her til lands.
 
- Ingen annen vin har fått en tilsvarende mottakelse. Det spørs om vi noen gang kommer til å oppleve en slik suksess igjen. Men den hvite utgaven selger allerede meget bra til hvitvin å være. Nordmenn kjøper nemlig tre ganger så mye rødvin som hvitvin, sier Thurmann-Moe.
 
Cappella Bianco karakteriseres som en frisk aromatisk vin med fin fylde og fruktaromaer av lime, grønt eple og solmodne fersken.
 
- Sør-Italia har blitt et meget interessant vinområde. Der produseres moderne, veldig tiltalende fruktige viner til en overraskende billig penge. For øyeblikket er det sør-italienske viner som gir mest valuta for pengene, og det oppdager vinelskere fort, sier Thurmann-Moe i Arcus. Hittil har det vært flest røde viner fra dette området på Polets lister, men nå kommer de hvite etter.
 
Cappella Bianco passer godt som terrassevin, og til ikke altfor smakssterke retter av for eksempel skalldyr.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen