Ny direktør i Vinmonopolet

Kai G. Henriksen innstilles som ny administrerende direktør i AS Vinmonopolet.
Redaksjonen
21 April 2006 - 16:04

Styret i AS Vinmonopolet har i møte i dag vedtatt å innstille Kai G. Henriksen som ny administrerende direktør. Den formelle ansettelsen vil skje når Stortinget har behandlet Ot.prp. 42 (2005-2006). Nordis Vik Olausson vil være konstituert i stillingen frem til Henriksen tiltrer i løpet av august.
 
Kai G. Henriksen (f. 1956) er Cand. Polit. fra Universitetet i Oslo og har en Master of Business Administration (MBA) fra Harvard University. Han har næringslivserfaring fra bl.a. McKinsey & Co, Avanse Forvaltning AS og som adm.dir. i Storebrand Bank AS i perioden 1997-2003. I perioden 1984-86 var han leder i Unge Høyres Landsforbund og i 1986-88 politisk rådgiver for Rolf Presthus. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør i advokatfirmaet DLA Nordic DA.

- Styret er svært fornøyd med å kunne innstille Kai G. Henriksen som ny administrerende direktør i AS Vinmonopolet. Med sin solide og allsidige erfaring fra både politikk og næringsliv har han gode forutsetninger for å videreføre det gode arbeidet som er gjort i Vinmonopolet de siste årene samt å videreutvikle virksomheten i tråd med samfunnets krav og kundenes forventninger, sier styreleder Siri Hatlen.

- Kai G. Henriksen er en engasjert, tydelig og strategisk leder som vil kunne motivere organisasjonen og ivareta virksomhetens samfunnsansvar på en god måte etter den tøffe perioden man har vært gjennom i 2005, sier hun.

Kai G. Henriksen etterfølger Knut Grøholt som gikk av ved årsskiftet. Nordis Vik Olausson har vært konstituert i stillingen siden Grøholt fratrådte. Hun har ikke ønsket å søke stillingen.

- Jeg er svært glad for styrets innstilling. Vinmonopolet skal balansere virksomhetens samfunnsmessige ansvar med en profesjonell og kundeorientert drift. Dette gjør Vinmonopolet til en viktig samfunnsaktør med spennende utfordringer, sier Kai Henriksen. Han vil ikke kommentere innstillingen utover dette inntil ansettelsen formelt er foretatt.

Kilde: NTB

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi
Dagens rett

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi

Overrask med en smakfull kyllingrett med sitron- og basilikumcouscous til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her