Ny direktør i Vinmonopolet

Kai G. Henriksen innstilles som ny administrerende direktør i AS Vinmonopolet.
Redaksjonen
21 April 2006 - 15:04

Styret i AS Vinmonopolet har i møte i dag vedtatt å innstille Kai G. Henriksen som ny administrerende direktør. Den formelle ansettelsen vil skje når Stortinget har behandlet Ot.prp. 42 (2005-2006). Nordis Vik Olausson vil være konstituert i stillingen frem til Henriksen tiltrer i løpet av august.
 
Kai G. Henriksen (f. 1956) er Cand. Polit. fra Universitetet i Oslo og har en Master of Business Administration (MBA) fra Harvard University. Han har næringslivserfaring fra bl.a. McKinsey & Co, Avanse Forvaltning AS og som adm.dir. i Storebrand Bank AS i perioden 1997-2003. I perioden 1984-86 var han leder i Unge Høyres Landsforbund og i 1986-88 politisk rådgiver for Rolf Presthus. Han kommer fra stillingen som administrerende direktør i advokatfirmaet DLA Nordic DA.

- Styret er svært fornøyd med å kunne innstille Kai G. Henriksen som ny administrerende direktør i AS Vinmonopolet. Med sin solide og allsidige erfaring fra både politikk og næringsliv har han gode forutsetninger for å videreføre det gode arbeidet som er gjort i Vinmonopolet de siste årene samt å videreutvikle virksomheten i tråd med samfunnets krav og kundenes forventninger, sier styreleder Siri Hatlen.

- Kai G. Henriksen er en engasjert, tydelig og strategisk leder som vil kunne motivere organisasjonen og ivareta virksomhetens samfunnsansvar på en god måte etter den tøffe perioden man har vært gjennom i 2005, sier hun.

Kai G. Henriksen etterfølger Knut Grøholt som gikk av ved årsskiftet. Nordis Vik Olausson har vært konstituert i stillingen siden Grøholt fratrådte. Hun har ikke ønsket å søke stillingen.

- Jeg er svært glad for styrets innstilling. Vinmonopolet skal balansere virksomhetens samfunnsmessige ansvar med en profesjonell og kundeorientert drift. Dette gjør Vinmonopolet til en viktig samfunnsaktør med spennende utfordringer, sier Kai Henriksen. Han vil ikke kommentere innstillingen utover dette inntil ansettelsen formelt er foretatt.

Kilde: NTB

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her