Ny guide over Nordens beste restauranter

Ny guide over Nordens beste restauranter

Nordens 250 beste restauranter samles i en og samme guide, White Guide Nordics, som lanseres 15. desember.
Redaksjonen
13 November 2014 - 10:00

For første gang blir Nordens restauranttilbud samlet i en og samme guide. Den blir kun tilgjengelig på engelsk men til gjengjeld vil den finnes både i trykt og digital utgave.

White Guide Nordics dekker ikke bare de nordiske hovedstedene, men også andre byer og sågar mindre steder.

– Å lage en guide over Nordens beste restauranter på engelsk føles som en selvfølge gitt den stadig økende skaren av matinteresserte gastroturister som kommer til vår del av verden. Jeg er overbevist om at vår målsetning med å lage et troverdig journalistisk produkt der hele Nordens beste gastronomiske tilbud presenteres, kommer til å få stor oppmerksomhet, ikke minst på de digitale plattformene, forteller Lena Ilkjær, prosjektleder for White Guide Nordic.

Viktig og etterspurt guide

Hun har lang erfaring med å introdusere det opprinnelig svenske guide-konseptet, også på andre markeder. Våren 2014 kom nemlig White Guide Danmark. Sammen med White Guide Sverige som har eksistert i 10 år, dekker de to guidene til sammen 800 restauranter.

– White Guide er en viktig aktør for å utvikle den gastronomiske scenen i disse kulinarisk sett dynamiske landene, påpeker Ilkjær som mener behovet for en totaloversikt i denne delen av Europa absolutt er på sin plass.

Den nye nordiske guiden følger samme form og med samme symbolbruk som den svenske og den danske.

Den vil inneholde 80 svenske, 75 danske (inkludert færøyske) , 45 norske, 40 finske og 10 islandske restauranter. De 25 beste uavhengig av land vil rankes i en Top 25 og får ekstra stor plass i guiden.

Omfattende testing

Alle restauranter poengsettes og deles inn i fem kategoriser: Internasjonal mesterklasse, mesterklasse, meget høyt nivå, høyt nivå og «også et godt sted».

– White guides suksess i Sverige og Danmark er i stor grad et resultat av den omfattende testingen av alle restaurantene i guiden. Hvert år besøker et stort team av anonyme testere restaurantene i guiden, forklarer Ilkjær.

Det er ikke bare maten som bedømmes, men hele restaurantopplevelsen.

– Målet er å gi restaurantgjesten best mulig informasjon før valget av restaurant gjøres. Siden starten har vi vært veldig opptatt av åpenhet og transparens for selve poengsystemet, sier Ilkjær.

Guiden vil selges via digitale salgskanaler og i bokhandelen. Samtidig med den trykte guiden lanseres White Guide Nordic Web som i tillegg til oversikt over restaurantene vil inneholde restaurantnyheter.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Sats på store flasker med rosa bobler til 17. maifesten
+
Godbiter i pollisten

Sats på store flasker med rosa bobler til 17. maifesten

Disse to produsentene er ikke bare eksperter på bobler, men også denne fargen. Og vi snakker ikke om Champagne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne får rekesesongen en pangstart
+
Ukens vin

Med denne får rekesesongen en pangstart

Den er dessuten ekstra gunstig priset (satt ned en 50-lapp fra 8. mai), og byr derfor på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået
+
Tester

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået

Nydelige 2022-burgundere, strålende rieslinger, fantastiske champagner og lekre 2021-bordeauxer er noen av de andre høydepunktene blant de drøyt 1300 vinene som er testet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest
+
Tester

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest

For trousseau og synonymet bastardo er de mest interessante av vinnyhetene i basis i mai.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Sats på store flasker med rosa bobler til 17. maifesten
+
Godbiter i pollisten

Sats på store flasker med rosa bobler til 17. maifesten

Disse to produsentene er ikke bare eksperter på bobler, men også denne fargen. Og vi snakker ikke om Champagne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne får rekesesongen en pangstart
+
Ukens vin

Med denne får rekesesongen en pangstart

Den er dessuten ekstra gunstig priset (satt ned en 50-lapp fra 8. mai), og byr derfor på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når asparges er for dyrt, går du for selvplukket strutseving - helt gratis

Strutsevingen ble veldig raskt klar til å høstes. Akkurat nå plukker du den ute i naturen, en helt gratis og ikke minst utrolig god grønnsak. Og en perfekt erstatning for dyr importert grønn asparges.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nå er det dokumentert: Norge har noen av de rimeligste luksusmenyene

Norge inntar 10. plassen over de dyreste Michelin-menyene – langt bak våre naboland – i en oversikt utviklet av Chef’s Pencil. Det er noe som bør utnyttes til bransjens fordel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kyllingfileten og spagettien et lite løft med hjemmelaget spinatpesto
Dagens rett

Gi kyllingfileten og spagettien et lite løft med hjemmelaget spinatpesto

Kylling og pasta er en sikker kombinasjon. Men her trengs det litt drahjelp fra andre ingredienser. Med hjemmelaget spinatpesto trenger du heller ikke saus til retten,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået
+
Tester

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået

Nydelige 2022-burgundere, strålende rieslinger, fantastiske champagner og lekre 2021-bordeauxer er noen av de andre høydepunktene blant de drøyt 1300 vinene som er testet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her