Ny nordisk vinkling

Årets finalister i Linie Award må ikke bare beherske kunsten å matche og bruke akevitt i maten, i år skal råvarene være nordiske.
Redaksjonen
21 September 2006 - 07:30

Den tredje utgaven av kokkekonkurransen Linie Award får 100 prosent nordisk fokus. Ikke bare inviteres kokker fra samtlige fem nordiske land til å delta. I år skal nemlig også råvarene være nordiske.
 
Hva som defineres som nordisk, finnes det ikke noe absolutt svar på. Råvarer som åpenbart faller innenfor kategorien er de som naturlig hører hjemme, vokser og lever i den nordiske flora og fauna, i følge arrangøren Arcus.
 
To retter
En av de fremste eksponentene for nordisk mat er Noma i København og kjøkkensjef René Redzepi er ventet å sitte i juryen som også i år har Eyvind Hellstrøm som sjef.
Håpefulle kokker kan sende inn forslag til to retter basert på nordiske råvarer.
 
Mens den første skal være en sjømatrett som passer til Linie Aquavit, skal den andre ha Linie Aquavit som en av ingrediensene som altså samtlige må være nordiske.
 
Attraktive premier
Selve finalen finner sted den 1. november. Vinneren belønnes med et to ukers opphold som "trainee" på en trestjerners Michelin-restaurant i Europa, reise og opphold inkludert, samt middag for to på samme restaurant.
 
Andre premie er tilsvarende på en tostjerners Michelin-restaurant i Norden, reise og opphold inkludert, samt middag for to på samme restaurant. Fjorårets vinner av Linie Award som var en konkurranse med skandinaviske deltakere var norske Even Ramsvik.
 
Apéritif er en av samarbeidspartnerne i denne ambisiøse kokkekonkurransen som du finner informasjon om påmelding m.m. til her: www.arcus.no/linieaward

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter på fårikål

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene

Den tradisjonelle, velsmakende fårikålen kommer i mange forskjellige varianter alt etter hvor i landet du befinner deg - se oppskriftene her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lammestek får du ekstra mye skryt av
Dagens rett

Lammestek får du ekstra mye skryt av

Lammestek er selvsagt i lammesesongen. Denne oppskriften har alt som trengs for en virkelig stor smaksopplevelse.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kongeosten er Norges beste ost

Hitra Gårdsmat helt sørvest i Trøndelag stakk av med «supergull» i oste-NM 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du neppe laget flyndre før
Dagens rett

Slik har du neppe laget flyndre før

Klar for å prøve noe helt nytt til middag? Lekrere smørbrød enn dette med spennende grillet flyndre skal godt gjøres å lage.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter på fårikål

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene

Den tradisjonelle, velsmakende fårikålen kommer i mange forskjellige varianter alt etter hvor i landet du befinner deg - se oppskriftene her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammestek får du ekstra mye skryt av
Dagens rett

Lammestek får du ekstra mye skryt av

Lammestek er selvsagt i lammesesongen. Denne oppskriften har alt som trengs for en virkelig stor smaksopplevelse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 22. september i Oslo

Få servert 8 fantastiske viner fra Piemonte

Den 22. september kan du nyte et bredt spekter viner fra en velkjent vinprodusent fra Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kongeosten er Norges beste ost

Hitra Gårdsmat helt sørvest i Trøndelag stakk av med «supergull» i oste-NM 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her