Ny nordisk vinkling

Årets finalister i Linie Award må ikke bare beherske kunsten å matche og bruke akevitt i maten, i år skal råvarene være nordiske.

Den tredje utgaven av kokkekonkurransen Linie Award får 100 prosent nordisk fokus. Ikke bare inviteres kokker fra samtlige fem nordiske land til å delta. I år skal nemlig også råvarene være nordiske.
 
Hva som defineres som nordisk, finnes det ikke noe absolutt svar på. Råvarer som åpenbart faller innenfor kategorien er de som naturlig hører hjemme, vokser og lever i den nordiske flora og fauna, i følge arrangøren Arcus.
 
To retter
En av de fremste eksponentene for nordisk mat er Noma i København og kjøkkensjef René Redzepi er ventet å sitte i juryen som også i år har Eyvind Hellstrøm som sjef.
Håpefulle kokker kan sende inn forslag til to retter basert på nordiske råvarer.
 
Mens den første skal være en sjømatrett som passer til Linie Aquavit, skal den andre ha Linie Aquavit som en av ingrediensene som altså samtlige må være nordiske.
 
Attraktive premier
Selve finalen finner sted den 1. november. Vinneren belønnes med et to ukers opphold som "trainee" på en trestjerners Michelin-restaurant i Europa, reise og opphold inkludert, samt middag for to på samme restaurant.
 
Andre premie er tilsvarende på en tostjerners Michelin-restaurant i Norden, reise og opphold inkludert, samt middag for to på samme restaurant. Fjorårets vinner av Linie Award som var en konkurranse med skandinaviske deltakere var norske Even Ramsvik.
 
Apéritif er en av samarbeidspartnerne i denne ambisiøse kokkekonkurransen som du finner informasjon om påmelding m.m. til her: www.arcus.no/linieaward

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen