Ny økologisk leskedrikk

Om kort tid er tyskproduserte Bionade på plass i Norge. Det er et økologisk alternativ til brus og andre leskedrikker med kunstige tilsetningsstoffer.

I Tyskland har denne drikken allerede blitt den tredje mest solgte leskedrikken. Trenden sprer seg til stadig flere europeiske land, skriver bakeri.net.
 
På glass
Hoteller og restauranter får levert drikken på 0,33 liters glassflasker. De første smakene som kommer til Norge er hyllebær, litchi, urter og ingefær-appelsin.
 
- I år forventes salget å bli på 200 millioner flasker, sier daglig leder Christian Nielsen i Mat & Vin Distribusjon AS, som importerer den nye tørsteslukkeren til Norge.
 
Prismessig vil Bionade konkurrere mot vanlig brus.
 
Gjæringsprosess
- Fremstillingen av Bionade skjer gjennom en gjæringsprosess hvor det ikke dannes alkohol, men glukonsyre. Produksjonen foregår økologisk, uten bruk av kunstige tilsetninger, og i henhold til den tyske renhetsloven for brygging av øl, sier Nielsen.
 
Naturlig aroma
Smaken kommer fra den naturlige aromaen i den frukten som har gitt navn til hver smaksvariant. Målgruppen for den nye produktserien er både barn, ungdom og voksne.
 
- Vi er nå i dialog med en rekke serveringssteder for å legge til rette for en bredest mulig distribusjon av Bionade i Norge. Ved juletider regner vi med at nordmenn flest har fått mulighet til å prøve produktet, sier Nielsen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen