Ny organisasjon av småimportører

Fem av de mindre vinimportørene har startet Kvalitetsimportørenes Forening. Foreningen skal være et supplement til eksisterende grossistforeninger.
Redaksjonen
29 Mai 2007 - 16:34

Foreningen består pr. idag av Record Vinimport, The House of Cognac, Domaine Wines, Vine og Non Dos

- Vi ser et klart behov for å ha en importørforening som støtter den linjen Vinmonopolet har ført de seneste år. Vi vil jobbe for å synliggjøre at det finnes ulike meninger blant grossistene, slik at det blir balanse i kommunikasjonen fra bransjen, og slik at likebehandlingen av grossistene kan ivaretas på en bedre måte enn idag, heter det i en pressemelding.
 
Flere punkter
Kvalitetsimportørene skal arbeide med flere punkter.
 
I pressemeldingen står det at "Vinmonopolet har ansvar for å tilby produkter til hele sin kundemasse. Både folk flest så vel som meget interesserte kunder skal finne spennende vin i ethvert vinmonopolutsalg. Ingen av målgruppene kan betjenes kun gjennom partiutvalget eller bestillingsutvalget; produktene må finnes i basis, og delvis også i grunnsortimentet. De må være tilgjengelige i butikken når kunden kommer inn."

Presise spesifikasjoner
- For at Vinmonopolets produktspesifikasjoner skal ha en god sjanse til å munne ut i en lansering som treffer den aktuelle målgruppen, må spesifikasjonene være presise. Det kan heller ikke være slik noen grossister ønsker, at spesifikasjonene for basisutvalget skal være vide og generelle, mens de mer presise og snevre spesifikasjonene er forbeholdt partiutvalget, heter det.
 
Opp til Vinmonopolet
Kvalitetsimportørene mener at det må være opp til Vinmonopolet å avgjøre hvordan spesifikasjonene skal utformes, for at de på best mulig måte skal treffe ønsket målgruppe.
Foreningen mener dessuten at Vinmonopolet må være fullstendig fristilt til å legge sine egne kvalitetskriterier til grunn ved spesifisering og utvelgelse av produkter. Ikke bare ved dyre partikjøp, men også i de lavere prissegmenter.
 
Økt kvalitet
Kvalitetsimportørene støtter den linjen Vinmonopolet har ført de siste årene. Foreningen mener dette har ført til en økning av kvalitetsprodukter i basisutvalget ved at grossistene har fulgt opp Vinmonopolets spesifikasjoner med egne lanseringer.
 
Foreningen mener det er meget positivt når Vinmonopolet går foran markedet med deler av sine produktspesifikasjoner. De skal ikke bare følge trender som allerede eksisterer. Dette er helt i tråd med forskriften, som sier at Vinmonopolet skal dekke både faktisk og forventet etterspørsel. Vinmonopolet er dessuten - i betydelig større grad enn grossistene - i stand til å tenke nytt og ikke bli bremset av ønsket om å forsøke å holde liv i gamle melkekyr, heter det i pressemeldingen.

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her