Ny organisasjon av småimportører

Fem av de mindre vinimportørene har startet Kvalitetsimportørenes Forening. Foreningen skal være et supplement til eksisterende grossistforeninger.
Redaksjonen
29 Mai 2007 - 17:34

Foreningen består pr. idag av Record Vinimport, The House of Cognac, Domaine Wines, Vine og Non Dos

- Vi ser et klart behov for å ha en importørforening som støtter den linjen Vinmonopolet har ført de seneste år. Vi vil jobbe for å synliggjøre at det finnes ulike meninger blant grossistene, slik at det blir balanse i kommunikasjonen fra bransjen, og slik at likebehandlingen av grossistene kan ivaretas på en bedre måte enn idag, heter det i en pressemelding.
 
Flere punkter
Kvalitetsimportørene skal arbeide med flere punkter.
 
I pressemeldingen står det at "Vinmonopolet har ansvar for å tilby produkter til hele sin kundemasse. Både folk flest så vel som meget interesserte kunder skal finne spennende vin i ethvert vinmonopolutsalg. Ingen av målgruppene kan betjenes kun gjennom partiutvalget eller bestillingsutvalget; produktene må finnes i basis, og delvis også i grunnsortimentet. De må være tilgjengelige i butikken når kunden kommer inn."

Presise spesifikasjoner
- For at Vinmonopolets produktspesifikasjoner skal ha en god sjanse til å munne ut i en lansering som treffer den aktuelle målgruppen, må spesifikasjonene være presise. Det kan heller ikke være slik noen grossister ønsker, at spesifikasjonene for basisutvalget skal være vide og generelle, mens de mer presise og snevre spesifikasjonene er forbeholdt partiutvalget, heter det.
 
Opp til Vinmonopolet
Kvalitetsimportørene mener at det må være opp til Vinmonopolet å avgjøre hvordan spesifikasjonene skal utformes, for at de på best mulig måte skal treffe ønsket målgruppe.
Foreningen mener dessuten at Vinmonopolet må være fullstendig fristilt til å legge sine egne kvalitetskriterier til grunn ved spesifisering og utvelgelse av produkter. Ikke bare ved dyre partikjøp, men også i de lavere prissegmenter.
 
Økt kvalitet
Kvalitetsimportørene støtter den linjen Vinmonopolet har ført de siste årene. Foreningen mener dette har ført til en økning av kvalitetsprodukter i basisutvalget ved at grossistene har fulgt opp Vinmonopolets spesifikasjoner med egne lanseringer.
 
Foreningen mener det er meget positivt når Vinmonopolet går foran markedet med deler av sine produktspesifikasjoner. De skal ikke bare følge trender som allerede eksisterer. Dette er helt i tråd med forskriften, som sier at Vinmonopolet skal dekke både faktisk og forventet etterspørsel. Vinmonopolet er dessuten - i betydelig større grad enn grossistene - i stand til å tenke nytt og ikke bli bremset av ønsket om å forsøke å holde liv i gamle melkekyr, heter det i pressemeldingen.

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour
+

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour

28 år gamle Eleonore Latour har startet jobben med å leve opp til en snart 300 års familietradisjon i Burgund.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter på fårikål

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene

Den tradisjonelle, velsmakende fårikålen kommer i mange forskjellige varianter alt etter hvor i landet du befinner deg - se oppskriftene her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lammestek får du ekstra mye skryt av
Dagens rett

Lammestek får du ekstra mye skryt av

Lammestek er selvsagt i lammesesongen. Denne oppskriften har alt som trengs for en virkelig stor smaksopplevelse.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kongeosten er Norges beste ost

Hitra Gårdsmat helt sørvest i Trøndelag stakk av med «supergull» i oste-NM 2025.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour
+

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour

28 år gamle Eleonore Latour har startet jobben med å leve opp til en snart 300 års familietradisjon i Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter på fårikål

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene

Den tradisjonelle, velsmakende fårikålen kommer i mange forskjellige varianter alt etter hvor i landet du befinner deg - se oppskriftene her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv en hurtigpizza som denne smaker perfekt
Dagens rett

Selv en hurtigpizza som denne smaker perfekt

Har du liten tid til middagslaging, behøver det ikke bety mindre smak. Bare prøv denne oppskriften på pizza med crème fraîche og bacon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lammestek får du ekstra mye skryt av
Dagens rett

Lammestek får du ekstra mye skryt av

Lammestek er selvsagt i lammesesongen. Denne oppskriften har alt som trengs for en virkelig stor smaksopplevelse.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her