Ny sjef for Bryggeriforeningen

Halfdan K. Olafssøn er tilsatt som direktør i Bryggeriforeningen.
Redaksjonen
09 Februar 2006 - 09:10

Olafssøn har lang fartstid i bransjen, både nasjonalt og internasjonalt.
- Det er en spennende og krevende jobb jeg går til, sier Olafssøn.
- Bryggeribransjen i Norge er midt oppe i en lang og tøff periode preget av store omstillinger. Jeg anser at bransjen har både livskraft og evner til å fortsette som en viktig bidragsyter til verdiskapningen i Norge, fortsetter Olafssøn. I tråd med dette peker Olafssøn på at rammevilkårene for bransjen må revurderes dersom vi på sikt skal kunne beholde bryggeridrift her i landet.

- Bryggeriforeningen skal være samlingspunktet og talerøret for bransjen. Det gir styrke at aktørene står samlet og arbeider på felles agenda. Derfor er det beklagelig at noen har valgt å  melde seg ut av et dette samarbeidet. Følgelig, blir det viktig for meg å samle de gode og positive kreftene, både internt i bransjen og i forhold til myndigheter, handel, interesseorganisasjoner og andre som har interesser i forhold til bryggeribransjen, poengterer Olafssøn. Han overtar stillingen etter Helge Hasselgård, som er tilsatt som ny administrerende direktør i Dagligvareleverandørenes Forening.

Halfdan Olafssøn er utdannet sivilingeniør og bryggerimester. Han er i dag bl.a. styreleder for Bryggeriforeningens emballasjeselskap Rentpack AS, styreleder i Norsk Resirk AS, samt styremedlem i Den Skandinaviske Bryggerhøjskolen. Han har tidligere vært mange år i Ringnes, jobbet deretter over 10 år både nasjonalt og internasjonalt for Coca-Cola før han kom tilbake til Ringnes i 2003 som Supply Chain Director . Det siste halvåret har han arbeidet for Carlsberg Group Supply Chain i København.

Kilde: Bryggeriforeningen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag
Dagens rett

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag

Saftige skiver av rosastekt biffkjøtt på godt brød med brie og aioli. Mer trenger du faktisk ikke. Bare oppskriften, og den får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her