Ny sommerfavoritt

Denne spanske vinen gir nok en grunn til å fyre opp grillen.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Og det selv om sola skulle gjemme seg bak en sky eller temperaturen droppe noen hakk. For Viña Borgia 2012 (15686) har nok alkohol til å holde varmen. Dens fremste egenskaper er imidlertid en veldig god bærfruktighet, stor friskhet, fint bitt og mye sjarm.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Best litt kjølig
Som skapt for sommerlige utendørsaktiviteter med andre ord, og spesielt de som innebærer grilling. For denne upretensiøse vinen stiller ikke store krav til matraffinement. Den smaker himmelsk til så vel pølser som en flintsteik. Og egner seg samtidig som kosevin etter at maten er fortært. Pass bare på at den ikke blir for varm. 16 grader er ideell temperatur - men det bruker jo ikke være et stort problem når natten faller på - på våre breddegrader.

Grunnen til at denne vinen gir så mye vin for pengene er en kombinasjon av at den kommer fra et kooperativ og fra en av Spanias mange mindre kjente vinavkroker. Campo de Borja har riktignok vært et DO (denominacion de origen) siden 1980, men dekker likevel bare 6.300 hektar - og det er lite i spansk sammenheng. 2.430 av dem kontrolleres dessuten av Bodegas Borsao som er en sammenslutning av tre kooperativer og 620 vinbønder.

God friskhet
Men Borsao er et svært moderne kooperativ med oppdatert teknologi i vinkjelleren. Så vinene lages derfor helt etter boka. Vår vin har dessuten kun vært i kontakt med ståltank og har alt av garnacha-druens ungdommelige bærsaftighet i behold. Den er dermed langt unna de litt slitne fatpregete vinene som dominerer prissjiktet for spansk vin under hundrelappen.

Selv om klimaet her 15 mil sørøst for Rioja er kontinentalt og dermed varmt så det holder, sørger de lokale forholdene for at druene beholder god friskhet. Det er takket være Moncayo-fjellet som når opp til 2.313 m.o.h. og som regulerer temperaturen i de nærliggende vinmarkene. De ligger for øvrig mellom 400 og 700 m.o.h., og jo høyere opp jo mer steinete blir jordsmonnet som er kalkholdig med innslag av leire.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Viña Borgia 2012

Produsent:
Bodegas Borsao
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 2
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Campo de Borja
Pris:
99,90 kr
Varenummer:
1568601
83 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen