Ny spalte og spaltist

Som innehaver av Norges største samling av kokebøker er Per A. Borglund svært godt kvalifisert til å være Apéritifs kokebokanmelder.
Aase E. Jacobsen
22 Oktober 2007 - 15:52

Som seg hør og bør Norges største nettsted om mat og drikke introduserer nå Apéritif en egen spalte for kokebokanmeldelser. Selv om markedet ikke lenger oversvømmes av nyutgivelser, er det fortsatt stor utskifting i bokhandelens hyller for kokebøker, og det året rundt.

Mer enn 5000 bøker
Og dermed bruk for hjelp til å velge de beste eller de som passer best for nettopp ditt behov samt hvilke du ikke skal satse på som gave.

Per A. BorglundFoto: Morten Bibow

Her er forfatteren av boken 100 år med kokebøker og innehaver av landets mest omfattende samling av kokebøker, Per A. Borglund, i sitt rette element. Ikke bare bruker han (nesten) all sin fritid til å pleie sin samling som i øyeblikket teller 2135 ulike kokebøker og drøyt 5000 eksemplarer, han er i tillegg svært interessert i livets goder, alt fra matauk og tilberedning til inntak.

Fem stjerner
Dessuten har han mer enn 25 års journalistisk erfaring fra blant andre VG, SOL og Avis1 hvor han systematisk anmeldte nye kokebøker. I dag er han forlagsredaktør i Aftenposten Forlag, blant annet for Hyttemagasinet hvor han også har sin faste kokebokspalte.

Fra denne uken vil han jevnlig glede leserne med sin vurdering av det siste innen kokebøker og andre bøker med tilknytning til mat og drikke. Kokebøkene vurderes etter samme skala som Apéritif benytter for drikke, fra én til fem stjerner.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Plukkfisk er den reneste festmaten
Dagens rett

Plukkfisk er den reneste festmaten

Det finnes et utall ulike oppskrifter på plukkfisk. Dagens utgave er laget med lettsaltet torsk og toppet med sprøstekt bacon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her