Ny spansk klassifisering

Et betydelig overskudd i produksjonen av vin gir en ny klassifisering.

Spanske myndigheter har foreslått opprettelsen av en ny vinklassifisering - Vinos de la Tierra de los Viñedos de España. Klassifiseringen er først og fremst ment rettet mot det hjemlige markedet, men det nordiske markedet har også vært i tankene i følge World of Wine News.
 
Bordvin
Det er produsentene av det vi kan kalle bordvin eller landsvin som nyter godt av denne nye klassifiseringen - dette er i hovedsak produsenter som ikke har hatt vin av en høy nok kvalitet til å bli tildelt en klassifisering.
 
Protester
Enhver forandring er smertefull og møter motbør, og kritikken har ikke latt vente på seg - især fra andre produsenter i Spania. Protestene bunner i at man benytter seg av navnet "España" for lett og forringer anseelsen landets andre viner har. Det burde heller satses på en strengere fokus på høykvalitetsprodukter i stedet for å eksportere lavkvalitetsvin når det finnes et betydelig overskudd i vinproduksjonen i landet.
 
Dette er i tråd med EU-parlamentet som ønsker å redusere Europas vinmarker med 400 000 hektar for å få bukt med overproduksjonen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen